Marängmums


I helgen ska jag och min man på bröllop! Bröllopet är ute i Stockholms skärgård och kommer säkert bli jättevackert och trevligt! Det gör inget att de lovat 25 grader och sol på väderleksrapporten heller :)
Min mamma och hennes man kommer hit för att vara barnvakt och det blir spännande eftersom det är första gången de är det över en helt natt. Och första gången någonsin som min minsting Leia är utan sina föräldrar en hel natt!

Jag är inte ett dugg orolig dock, de kommer bara tycka det är skönt att slippa oss päron ett tag :)

I alla fall, jag ville så klart baka något till barnvakterna och trodde nog att de här kakorna skulle passa dem som handen i handsken.
Jag vet att de gillar maräng, biskvier, choklad och kokos. Och de här kakorna är som en blandning av allt det!
Lite pilliga att göra var de, fast inte fasligt svåra så låt er inte avskräckas.
Jag tycker själv att det är som att äta en macaron-biskvi.
M-a-c-a-r-o-n-b-i-s-k-v-i.
Bara namnet låter förfärligt gott, och de är faktiskt ännu godare :)

Kan väl tillägga att de i ursprungsreceptet (från tidningen Hembakat) heter "Myrägg" men jag kunde bara inte låta dem heta det här, tycker det är ett ganska osmakligt namn.
På fullt allvar, skulle ni blivit lika sugna om de hetet myrägg? He he :)


 

Marängmums

 

-ca 25 stycken


200 g sötmandel/mandelmjöl
4 äggvitor
5 dl florsocker

Fyllning:
200 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker

Garnering:
100 g mörk choklad
2 dl kokos



Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Mal mandeln fint  till mandelmjöl eller använd färdigt mandelmjöl. Det gjorde jag och jag har köpt mitt på Lidl. Väldigt bekvämt :)

Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda i florsocker och mandelmjölet.

Äggvitorna i skumform

 

Äggvitorna blandat med mandelmjöl och florsocker




Lägg två bakplåtspapper på var sin plåt. Smörj dem med lite smör, då lossnar kakorna lättare när de är klara.




Klicka ut smeten i små runda kakor, ca 25 stycken, på plåtarna.



Låt dem vila en stund (jag lät dem vila ca 10-15 minuter). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.


Under tiden som kakorna svalnar gör du fyllningen. Blanda alla ingredienserna till en smet.


Så här blev kakorna när de var färdiggräddade



Bred på fyllningen på kakornas undersidor och lägg ihop två och två.

 



Smält chokladen över vattenbad.



Dela de dubbla kakorna på mitten och doppa långsidan (där du skurit) i smält choklad och därefter i kokos.

Först i choklad...

 

...därefter i kokos.

 

 

Låt dem torka på bakplåtspapper och lägg dem sedan i en burk med lock och ställ in dem i kylen.

 

 

Mums, mums!! :)

 

 

Glömde ju att berätta att vi ska fira ikväll också, det blir champagne igen eftersom min man har fått ett jobb idag!

Han gick klart skolan i somras och har nu skrivit på papperna för sitt nya jobb där han börjar om ca två veckor.

Grattis till honom, han är så duktig!! :)

 

Jag tänker: perfekt! Ett nytt ställe att skicka med bakverk till :D Hi hi hi!

 

Trevligt fredagsmys på er!!

 

 

 

#1 - - marie:

Mamma och Leif kommer nog tycka att dom e smaskens Du får skicka med ett smak prov till G-by

Pratade med din mor i går om din fina blogg tyvär så avskyr jag att baka men äter gärna ha ha du gör så allt ser så enkelt ut får nog ta och prova lite

Gubbarna på din mans jobb kommer rulla fram

Ha en bra kväll utan barn och njut av tiden

Mvh Marie

#2 - - Milli:

Mmmm de såg verkligen goda ut :-) Tycker inte heller att namnet myrägg lät så smaskigt haha ;) Vilken bra present att ge barnvakterna :)

#3 - - Sofia Pihlsgård:

Mums ser urgoda ut : ) kram Sofia

#4 - - Ellinor:

Precis sådana här ligger i min frys och vill bli uppätna... Fick dem i present och de är ju faaaarligt goda! Snygga är de också.

Trevlig blogg du har!