Brunchtips: Banana pancakes
Vår favorit är amerikanska pannkakor i olika varianter, oftast gör vi vanliga eller med blåbär i.
Men igår när min man önskade sig pannkakor (han hade sovmorgon från skolan och båda barnen var hemma) så kunde jag ju inte säga nej, då fick jag en chans att göra banana pancakes!
Jag har börjat äta så mycket banan på sistone, i vanliga fall brukar det inte vara någon favorit men det verkar alltså ha ändrats. Min kropp behöver helt plötsligt banan!
Och då är det ju bara att lyda :)
Man kan nog göra på olika sätt med bananerna men så här gjorde jag och det blev superSUPERgott!!!
Banana pancakes
2 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 msk råsocker
2 ½ dl mjölk
2 msk smör, smält (går bra med flytande margarin)
1 ägg
1-2 bananer
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Vispa i mjölk, smör och till sist ägget.
Skiva bananen.
Smält matfett i en liten, het stekpanna. Lägg i några bananskivor i stekpannan och stek dem tills de fått lite färg.
Häll sedan en slev av den ganska fasta smeten över bananskivorna, inte för mycket för då blir det svårare att vända på pannkakan sen. Jag brukar ta ca 1 dl smet i en liten stekpanna.
Vänd pannkakorna när de får bubblor på ovansidan.
Servera med knaperstekt bacon och lönnsirap. (Det går väldans bra med vanlig ljus sirap om man inte har lönnsirap hemma.)
Vet inte var receptet kommer ifrån, har det i min handskrivna receptsamling sedan flera år :)
Gud va gott det låter, det där måste jag göra imorgon till frukost. Tack för tipset :)