Sverigekaka

Den här kakan brukar min mamma göra och det är en av mina favoritkakor.
Brukade dessutom alltid äta den på det lokala konditoriet där min mamma bor, där var den hembakad och sjukt god!

Jag tycker sockerkaka är underskattat. Tänk er en nybakad sockerkaksbit med ett glas mjölk till, det blir ju knappast bättre!

Igår skulle jag få trevligt besök här hemma av min kompis Vajb, och då är det ju trevligt att passa på att få baka något :)
Slängde ihop den här dagen innan eftersom krämen som ska vara i är godast dagen efter, när kakan stått och saftat till sig lite :D


 

Sverigekaka

3 ägg

3 dl socker

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokande vatten

 

Vaniljkräm:

125 g margarin

1 dl mjölk

4 msk vaniljsocker

 

 

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.

Häll till sist i kokande vatten och rör om försiktigt.

Häll i smord och bröad form och sätt in i ugnen, 175 grader i ca 35-40 minuter.

 

Låt svalna och dela sedan kakan på hälften, som en tårtbotten.

 

Vaniljkrämen: koka margarin och mjölk kraftigt i 2 minuter.

Ta av kastrullen från plattan och vispa ned vaniljsockret.

Fördela över båda bottnarna och sätt sedan ihop dem igen och lägg tillbaka i formen. Sätt in i kylen, gärna över natten.

 

 

 

 

Jag hade färska jordgubbar hemma så jag slängde i några delade bitar av dem samt några vita chokladknappar. Alltid kul att testa nya varianter och det blev helt ok! Tycker dock att kakan är så himla god som den är :)

 

 

 

#1 - - Carola:

Den ser supergod ut. Den måste jag testa. Älskar sockerkakor i alla former. Min absoluta favoritkaka, ja förutom semlor så förstås

#2 - - Erika - Bakglädje:

Ser mycket gott ut.

#3 - - Lotte:

Vad glad jag blir, tack så mycket!!



Alltid kul med nya kommentarer så man får chansen att hitta till fler bakbloggar :D Nu ska jag kika vidare i din blogg :)



mvh Lotte

#4 - - Linda - Cupcakefluffan:

Ser himla gott ut

#5 - - Helena S / Bara en kaka till:

Den ser jättegod ut! Jag är helt galet fikasugen just nu! :-)

#6 - - Vajb:

Jag kan garantera; den var fantastiskt god! Tack! KRAM Vajb

#7 - - Jenca:

Hej!
Är fyllingen rinig eller mer som en kräm?
Fin blogg :)

Svar: Hej! Fyllningen blir rinnig och flyter ut ganska lätt. Den tjocknar dock efter en stund i kylskåpet. :)
Pernie