Sverigekaka
Brukade dessutom alltid äta den på det lokala konditoriet där min mamma bor, där var den hembakad och sjukt god!
Jag tycker sockerkaka är underskattat. Tänk er en nybakad sockerkaksbit med ett glas mjölk till, det blir ju knappast bättre!
Igår skulle jag få trevligt besök här hemma av min kompis Vajb, och då är det ju trevligt att passa på att få baka något :)
Slängde ihop den här dagen innan eftersom krämen som ska vara i är godast dagen efter, när kakan stått och saftat till sig lite :D
Sverigekaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Vaniljkräm:
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
Häll till sist i kokande vatten och rör om försiktigt.
Häll i smord och bröad form och sätt in i ugnen, 175 grader i ca 35-40 minuter.
Låt svalna och dela sedan kakan på hälften, som en tårtbotten.
Vaniljkrämen: koka margarin och mjölk kraftigt i 2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan och vispa ned vaniljsockret.
Fördela över båda bottnarna och sätt sedan ihop dem igen och lägg tillbaka i formen. Sätt in i kylen, gärna över natten.
Jag hade färska jordgubbar hemma så jag slängde i några delade bitar av dem samt några vita chokladknappar. Alltid kul att testa nya varianter och det blev helt ok! Tycker dock att kakan är så himla god som den är :)
Den ser supergod ut. Den måste jag testa. Älskar sockerkakor i alla former. Min absoluta favoritkaka, ja förutom semlor så förstås