Blåbärsmousse
Det här är en jättegod mousse att ha i tårtor!
Den passar med någon slags fluff, t ex daimfluff som jag ska ha i en av helgens tårtor.
Den är ganska lätt att göra också, jag utgick från receptet på hallonmousse som jag brukar använda mig av men gjorde några ändringar :)
Blåbärsmousse
-räcker till ett lager i en tårta 24-26 cm i diameter
4 gelatinblad
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde
-räcker till ett lager i en tårta 24-26 cm i diameter
4 gelatinblad
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Tina blåbären (om de är frysta) och mosa dem sedan med stavmixer till en puré.
Lägg blåbärspuré och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i blåbärspurén. Rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner blåbärspurén i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Tina blåbären (om de är frysta) och mosa dem sedan med stavmixer till en puré.
Lägg blåbärspuré och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i blåbärspurén. Rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner blåbärspurén i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.
gottigt kram