Flädermousse



Den här flädermoussen var jättegod! Har tagit den från Arlas hemsida och den är även enkel att göra!
Det var den jag hade i Skärgårdstårtan.
Den tårtan var ju ganska stor och jag kände väl att lagret blev lite tunnt, så om man ska göra en stor tårta rekommenderar jag att man dubblar receptet nedan.



Flädermousse

2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 ägg
1 dl konc fläderblomsaft


Gör så här:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.
Vispa grädden hårt.
Dela ägget och rör ner gulan i grädden. Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften. Rör ner det i en tunn stråle i smeten.
Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten.

Trodde att jag gjort fel först när jag vände ner vitan för det blev som klumpar, man fick röra lite försiktigt så att klumparna försvann och sen blev det bra!

Låt moussen stelna i kyl 2–3 timmar
.

I receptet står det att man kan äta moussen som den är, som en dessert. Då rekommenderar de att man ringlar över lite flytande honung över en liter jordgubbar som man serverar till moussen.
Låter ju faktiskt inte så dumt det heller :)

Nu ska jag baka en paj! :D Trevlig söndag på er!

#1 - - annie:

Låter jättegott ska absolut testa. Är den tillräckligt tjock att ha den som topping på cupcake?

#2 - - Le:

Dina marsipanrosor blir så himla fina! Skulle du inte kunna lägga ut en beskrivning på hur du gör? Jag får aldrig till dem riktigt...

Förövrigt är jag riktigt imponerad över alla dina bakkunskaper! Kram :)

#3 - - Anonym:

kan du skriva hur man gör jordgubbsgrädde

#4 - - Astrid:

Min delade upp sig så saften hamnade i botten. Det blev inte så för dig?

Svar: Trist, kommer inte ihåg så bra men jag tror inte det var några problem.
Pernie