Banan och kokoskaka

Igår var jag och mammagruppen på picknick vid Ulriksdals slott.
Vädret var underbart, det är inte vår utan sommar!
Jag tycker det är så gott att ha med något nybakat så jag slängde ihop en banankaka på morgonen.
Det är perfekt att ha med bakat i en avlång form, lätt att bära med sig och att skära direkt ur och äta :)

Jag utgick från Leilas recept men ändrade lite och det blev helt ok. Den blev tyvärr lite smetig i mitten bara så det var synd, annars var den god!




Banan och kokoskaka

150 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
4 mogna bananer (mixade till pure)
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
1 nypa salt
1 dl kokosflingor
½ dl pineapple & coconutjuice (kan uteslutas)


 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, strösocker och farinsocker krämigt.

 

Mixa bananerna till en pure och rör ner i smeten, tillsätt äggen och juicen.

 

Blanda de torra ingredienserna med kokos och vänd försiktigt blandningen i banansmeten.

 

Fyll en smord och bröad avlång form med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min. Prova med sticka den ska inte vara kletig.


 

 

 

#1 - - M A T B L O G G E N:



Banankaka och kokos låter ljuvligt gott =)

#2 - - Linn (knyttsak):

Frågan är om man vågar prova sig på det här... jag är alltid skeptisk till banan i mat, förutom på pizza. Bananer ska ätas färska. Eller på pizza :P

#3 - - Erika - Bakglädje:

Banankaka är jättegott. Låter spännande med kokos i också.