Caribbean brownie cupcakes med Malibufrosting


Igår var min man och jag ute och då hade vi barnvakt till våra barn.
Min svärmor var snäll och kom hit och då tyckte jag att hon var värd något nybakat!

Har ganska mycket på min lista över saker jag vill baka så jag satt och funderade ett tag innan jag helt plötsligt kom på att jag hade den nya smaken av Marabous choklad "Caribbean" hemma. Perfekt för att baka med!

Resultatet blev brownie-cupcakes med en Malibufrosting. Väldigt sött men också väldigt gott!

Jag valde alltså att klicka i browniesmeten i muffinsformar och det funkade, förutom att smeten fastnade lite i formarna.
Själva muffinsen blev seeega och smakar väldigt mycket banan och kokos, och frostingen tillför ännu mer kokos vilket funkade bra!  Dock kan jag rekommendera en syrligare frosting för er som inte gillar "för söta" saker.
Kanske en ananasfrosting eller passionsfrosting?

Här får ni receptet i alla fall!

 

Caribbean brownie cupcakes med Malibufrosting


115 g smör el margarin

115 g Caribbean choklad

225 g socker

1 tsk vaniljextrakt el vaniljsocker

2 ägg

65 g mjöl

 

 

 

Gör så här:

Smält chokladen med smöret i en skål över vattenbad.

Rör under tiden och ta sedan av bunken från värmen när allt är smält.

Tillsätt socker och rör om.

Häll sedan i vaniljextraktet, det går bra med vaniljsocker om du inte har extrakt.

Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om efter varje ägg.

Häll till sist i mjölet och rör om lite lätt tills allt är blandat.

 

Klicka i smeten i muffinsformar till drygt hälften.

Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 20-25 minuter.

 

Precis som med vanliga brownies ska de spricka lite på ytan när de är färdiga.

 

 

Malibufrosting

50 g Philadelphiaost

½ dl florsocker

1½ dl grädde

½ dl Malibulikör

 

 

Gör så här:

Vispa philadelphiaosten och florsockret slätt med elvisp.

Tillsätt grädde och vispa till en fast och fluffig frosting.

Häll sedan i Malibu och vispa tills allt är blandat och återigen fluffigt.

Jag hade i en droppe rosa pastafärg, mest för att jag gillar rosa :)

 

 

Spritsa sedan frostingen över de avsvalnade muffinsen och dekorera med strössel el sockerkulor.

Jag använde mjuka kulor som jag köpt här.

 

 

Den söta brickan kommer från Stockhome

 

Tallrik, bestick och ljusstake kommer från Stockhome


Ni har väl inte missat tävlingen där man kan vinna ett fint bakset från Stockhome?!?!
Tävlar gör ni här.


Ha en bra kväll så hörs vi i morgon!  Jag längtar redan till det jag ska baka imorgon :)


#1 - - Anette:

Åh mums så smarrigt det verkar! Helt i min smak :)

#2 - - Carina - Bakkonst:

Spännande smak! Verkar jättegott! :o)

#3 - - Linda - Cupcakefluffan:

låter riktigt gott :-)

#4 - - Jessica:

Hihi.. va roligt, såg att din blogg var med i inslaget. Va roligt! :)

Absolut, "guldbrickorna" verkar kanon. Ska absolut kolla på kakburken efter både dom och kartonger som jag också vart ute efter. Kanon, har beställt där förut så den är jag bekant med. Tack för tipset!

Ha det bra! Späänade Cupcakes ovan;)

#5 - - Tove:

Låter gott och lite annorlunda! Få se om jag skulle våga testa den där chokladen någon gång. :)

#6 - - Elizaveta Viktoria Komarova:

Hur många cupcakes fick du med en sats ? :)

#7 - - Annika:

Fin blogg du har! Jag har fått massor av idéer från dig.



Provade Marabou Caribbean första gången i går och tänkte att jag borde försöka baka på den eller göra fluff till tårtfyllning någon gång. Kul att du har provat baket redan. Låte hur gott som helst. Smakade det något av kokos och banan eller försvann dessa smaker i det söta?