Vaniljpannacotta
En vaniljpannacotta är ju aldrig fel och dessutom går det så himla snabbt att slänga ihop!
Så ställer man den i kylen så stelnar den till sig under middagen :D
Glömde att jag gjort pannacotta förut här på bloggen så jag hittade på lite själv, såg att det liknar det men i mindre proportioner. :)
Enkelt men en av de godaste efterrätterna som finns!
Vaniljpannacotta (3-4 portioner)
3 dl grädde
2 gelatinblad
3 msk socker
1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljpulver
Ev färska hallon eller blåbär till garnering
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter.
Koka under tiden upp grädden och sockret och tillsätt fröna ur vaniljstången eller vaniljpulvret (jag använde vaniljpulver). Lägg även i vaniljstången om du använder sådan.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ej ur dem vattnet innan de läggs i grädden.
Rör om tills gelatinet smält.
Ta upp vaniljstången om du använt det.
Häll upp i portionsglas eller formar, det räcker till 3-4 portioner beroende på hur stora portioner man vill ha. Jag gjorde tre glas. Låt stelna i kylen i ca 3 timmar.
Garnera med färska hallon precis innan servering. Njut! :)
Nu hejar vi på Eric Saade, heja heja!!! Ska dricka lite rosébubbel till så det blir en äkta schlagerkväll! :D
Så mumsigt , tur det finns efterätter som går fort att slänga ihop