Vaniljpannacotta

Jag hade min kompis Angelica på middag härom kvällen och tio minuter innan hon skulle komma insåg jag att jag inte gjort någon efterrätt till oss. Vilken skandal, alla förväntar sig väl det när de kommer till mig? :)

En vaniljpannacotta är ju aldrig fel och dessutom går det så himla snabbt att slänga ihop!
Så ställer man den i kylen så stelnar den till sig under middagen :D

Glömde att jag gjort pannacotta förut här på bloggen så jag hittade på lite själv, såg att det liknar det men i mindre proportioner. :)

Enkelt men en av de godaste efterrätterna som finns!


 

Vaniljpannacotta (3-4 portioner)

3 dl grädde
2 gelatinblad
3 msk socker
1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljpulver

Ev färska hallon eller blåbär till garnering

 

 

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i vatten i ca 5 minuter.

 

Koka under tiden upp grädden och sockret och tillsätt fröna ur vaniljstången eller vaniljpulvret (jag använde vaniljpulver). Lägg även i vaniljstången om du använder sådan.

 

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ej ur dem vattnet innan de läggs i grädden.

Rör om tills gelatinet smält.

Ta upp vaniljstången om du använt det.

 

Häll upp i portionsglas eller formar, det räcker till 3-4 portioner beroende på hur stora portioner man vill ha. Jag gjorde tre glas.  Låt stelna i kylen i ca 3 timmar.

Garnera med färska hallon precis innan servering. Njut! :)

 



Nu hejar vi på Eric Saade, heja heja!!! Ska dricka lite rosébubbel till så det blir en äkta schlagerkväll! :D

#1 - - Linda - Cupcakefluffan:

Så mumsigt , tur det finns efterätter som går fort att slänga ihop

#2 - - Rebecka:

Mm mums filibabba! :) Kolla gärna in den nya cupcake shopen, www.cupcakeshop.se , mer saker är på ingång!

#3 - - Linda:

Pannacotta är så himla gott! Lyxigt med bubbel till också ;-)

#4 - - Malin:

Hej!

jag har läst din blogg sedan du var med på blogg.se förstasida, toppenblogg verkligen! idag provade jag att göra macrones efter ditt recept, supergott!



nu till frågan. jag fyller år i veckan och ska bjuda min familj på tårta, hade du provat att frysa bottnarna? gick det bättre? hur länge hade du dem i frysen? tacksam för svar, allra helst i min blogg så jag inte missar ;D



jag är också från västervik förresten ;D

#5 - - Helena S / Bara en kaka till:

Pannacotta är supertacksamt, och alltid lika gott!

#6 - - Malin:

hej. jag skrev en kommentar men tror inte den kom fram, blev fel här iaf, ursäkta om det kommer 2 ggr.



älskar din blogg, den är sjukt bra :D tänkte mest fråga om tårtbottnarna, hade du provat att frysa ner? blev det lättare att dela dem då?



idag provade jag att göra macrones efter ditt recept, sjukt gott :D inte så snygga som dina dock.

jag är också från västervik förresten.



tacksam om jag får svar på frågan eftersom jag ska göra en tårta till helgen :)

#7 - - anna - min kakburk:

Pannacotta är verkligen en underbar dessert!

Jag brukar använda gelésocker och då blir det om möjligt ÄNNU smidigare!