Chokladdoppade havrekakor
Jag har länge gått och sneglat på de där havrekakorna i affären, de där som sägs vara "bageriets bästa" eller något liknande.
Tycker de ser jättegoda ut men det är inte direkt så att jag går och köper kakor och sånt med tanke på hur ofta jag bakar, så jag tänkte så klart att de där kan man väl göra själv :)
Härom dagen provade jag och det blev jättegott! Visst är det oslagbart med en torr kaka ibland?!
Så gott att ta en till kaffet, det blir inte lika mäktigt som en cupcake eller tårtbit på något sätt.
Jag använde mig av ett recept jag provat förut fast ändrade det till mjölkchoklad i, och så doppade jag dem i smält choklad. Superdupergott!!
Havrekakor
20-30 stycken
200 gram rumsvarmt smör eller margarin
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4,5 dl havregryn
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 gram grovt hackad mjölkchoklad
+mjölkchoklad till smältning
Gör så här:
Rör ihop smör och socker.
Blanda sedan i resten av ingredienserna och rulla till ca 20-30 små bollar.
Lägg bollarna glest på två-tre plåtar täckta med bakplåtspapper och tryck till lite lätt.
Grädda i ca 10-12 minuter i 175 grader.
Låt kallna på plåten.
Måste visa en ny favorit i köket! Den här skärbrädan är underbar, det blir så mycket lättare att hacka saker på den och sen hälla ner det i stekpannan eller smeten. Jag hackade chokladen på den och sen slank den lätt ner i bunken utan att spillas ut på sidorna, vilket jag tycker att det alltid gör annars :)
Dessutom är den diskmaskinsäker, I like :)
Skärbrädan finns hos Stockhome och heter Chop 2 pot.
När kakorna kallnat smälte jag mjölkchoklad över vattenbad och sedan doppade jag undersidan på kakorna i den smälta chokladen. Kakorna fick sedan torka med chokladen uppåt på ett bakplåtspapper.
Hur gott som helst när chokladen stelnat! :)
Idag har jag bakat helt ljuvliga jordgubbsmuffins!
Receptet kommer imorgon, ha det bra tills dess :)
Mmmm, vad goda de såg ut. De tänkte jag provbaka i helgen! :)