Blåbärsglass

Blåbärsglass
4 st äggulor
1,25 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
2-3 dl färska blåbär
Gör så här:
Vispa äggulor och socker väl tills smeten blir ljus och porös.
Rör i vispgrädde och mjölk.
Mosa blåbären till en puré, jag använde min stavmixer.
Jag sparade några blåbär hela, tänkte att det kunde vara gott med några hela blåbär i glassen, men det var det INTE. De hela blåbären fryser ju i glassen och var mest jobbiga att få i munnen... så det rekommenderar jag inte.
Häll i blåbärspurén i glassmeten och rör om tills allt blandas.
Starta glassmaskinen och häll i blandningen.
När glassen var klar i maskinen hällde jag över den i en glasslåda och frös in den.
Den blev så krämig och god och smakar verkligen blåbär. :)
Det ska visst regna hela veckan här i Stockholm... då kan man passa på att baka :)
Kram på er!
Åh, blev så sugen på att göra blåbärsglass när jag läste din blogg! Men har ingen glassmaskin :/ har du nåt tips på hur man kan göra utan?
/ Malin