Blondies med vit choklad
Här hemma är det lugnt, vi är ganska trötta.
Lite skidor på TV varvat med Ivanhoe är det som behövs :)
Hade ni en bra kväll igår?
Min blev inte som vi planerat då min dotter Leia hade feber och vi var tvungna att stanna hemma.
Middagen blev lite improviserad och så även efterrätten som blev SUPERGOD!
Ska visa er efterrätten nån dag, måste bara lägga in de bilderna i datorn först.
Idag tänkte jag visa er något jag bakade i fredags.
Jag skulle fika hos en tjej i min mammagrupp som jag inte träffat på länge och eftersom hon är höggravid ville jag stå för bakandet. Inte för att jag skulle låtit bli om hon inte varit gravid, jag passar ju gärna på att baka :)
Det har inte blivit av att jag bakat Blondies fast jag velat prova det hur länge som helst, men nu äntligen!
Jag älskar ju brownies så jag förväntade mig att jag skulle gilla även blondies som är en ljus variant av brownies. Testade en halv sats av Leilas recept från boken One more slice.
Och OJOJOJ vad gott det var!!! De blev lite kladdiga, på ett bra sätt, och bitarna av vit choklad passade jättebra i kakan, blandat med den diskreta citronsmaken. Om ni inte har provat blondies tycker jag ni ska göra det!!
Blondies med vit choklad
450 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 dl ljust muskavadosocker
1 msk vaniljsocker
skal av 3 citroner
6 ägg
7½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
300 g vit kvalitetschoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker, muskavadosocker och vaniljsocker vitt och krämigt.
Rör ner rivet citronskal och ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver, och salt i en separat skål och vänd ner det i smeten.
Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten.
Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten på ugnen i ca 25 min.
Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Mums!
Nu ska jag fortsätta mysa i fåtöljen framför TV:n och njuta av jullovet :)
Kram på er!
Jag har heller aldrig testat dessa men de låter ju väldigt gott på din beskrivning :-)