Rosarandig lyxtårta



Den andra av helgens tårtor till Emma som fyllde 30 år är en hög randig lyxtårta.
Emma ville att en av de tre tårtorna skulle vara chokladfylld och inte ha pokertema, det resulterade i den här tårtan.


 

Chokladbottnar, både Devils food cake och chokladtårtbotten

Mjölkchokladmousse

Vit chokladmousse

Spacklad med chokladsmörkräm

Täckt med SP

Dekorationer i SP och ätbara diamanter

Locket är sprayat med ätbar silverfärg

 

 

Jag hade så många problem med den här tårtan! Höll på att bli galen och ett tag var jag nära att slänga tårtan i väggen...

För det första så är chokladbottnarna väldigt sköra och inte så stabila, så de sprack. Chokladmoussen blev inte tillräckligt fast i konsistensen och hela tårtan typ lutade när jag lagt bottnarna, så jag var tvungen att frysa in tårtan med grillpinnar som höll upp den!

Sen gick det faktiskt bra att spackla den med smörkräm.

 

Men sen kom nästa problem. När jag skulle täcka den skulle jag göra det med rosa SP.

Kavlade ut locket och lade på det, och direkt började SP:n att spricka vid kanterna på tårtan!

Fick lite panik men insåg att det inte skulle gå att täcka över, det fanns ju risk för att hela sidorna på tårtan skulle lossna.. så jag fick ta av all SP.

Som tur var hade jag min kompis Hanna här, tycker lite synd om henne som fick se min panik, men hon var lugn och sa att det skulle ordna sig. Sen skjutsade hon mig till närmaste centrum där jag köpte ny SP på Panduro!

Sen åkte jag hem igen och funderade på vad jag skulle hitta på egentligen, och om jag kunde använda SP:n som spruckit på något sätt. Då föddes idén med ränder :)

 

Det var inte alls meningen att tårtan skulle se ut så här men jag hade inte så mycket tid att fundera ut något nytt och jag tappade lusten för att göra ett nytt rosa lock att täcka med.

Gjorde ett lock för att täcka skarvarna på ränderna och eftersom Emma ville ha lyx sprayade jag locket med ätbar silverfärg och lade på några ätbara diamanter.

Är ganska nöjd över resultatet när jag tänker på alla hinder på vägen :)

 

 

Som kantdekoration limmade jag fast rosa och vita mjuka pärlor.

 

 

 


Det var den andra tårtan, imorgon får ni se den tredje pokertårtan :)

Kram på er!

#1 - - Pia:

Jag tycker den blev väldigt bra, orginell och det är jätte kul.

SP var det ballinas ?

Var köper du de mjuka pärlorna ??

Må gott !

Pia

#2 - - Linda- Cupcakesfluffan:

superfin

#3 - - Mrs Sunshine:

Fantastiskt bakverk! Helt omöjligt att skönja svårigheterna du beskriver:-) Hon måste ha blivit glad?!

#4 - - Sabina tårtgalen:

Oh va söt! Kolla gärna mina tårtor o bakverk

#5 - - kate:

Vet du något om Keto dieten? Har jag missat någon grön grönsak?

#6 - - Linda - Bengtssons Baksida:

Usch vad jobbigt med alla motgångar! Har också varit med om att panikåka och handla med sp :-) men slutresultatet blev ju jättebra! Snyggt räddat!

#7 - - johanna:

Hej Pernilla!

Har inspererats mycket av din blogg och har börjat våga testa mer i när jag bakar. Jag har inte tillgång till att göra tårtor med SP och marsipan så jag undrar om du kanske kan ge lite tips på några tårtor utan det? :)

#8 - - Martina:

Vilken fin tårta :) Pärlorna och diamanterna ser verkligen lyxiga ut.

#9 - - Kaksmulan:

Skönt att höra att även proffs har problem ibland, här tycker jag att det liksom hör till att jag har panik och säger en massa fula ord när jag gör tårtor. Barnen brukar få hålla sig borta ;).

Du har väl inte missat min nya webshop http://webshop.kaksmulan.se

Underbara förlkäden mm från Carolyns Kitchen och Jessie Steele.

Bring some glamour into your kitchen!

#10 - - Ann - Tänk om jag ändå hade en blogg...:

Enkel men ändå lyxig och jättefin! Precis som de andra två tårtorna i tårttrojkan!



Känner igen det där med sprucken SP, fast i mitt fall var det MMF. Löste det på ungefär samma sätt =)

http://www.annsann.com/2011/12/23/atbar-glittrigt-angelbokmarke/

#11 - - write my essay:

Personally I like this house really very much - it's so romantic!