Den här färskostcremen gjorde jag till min födelsedagstårta och den blev verkligen jättegod!
Den känns fräsch och inte lika mäktig som t ex jordgubbsgrädde som jag annars brukar göra.
Jag gjorde min med skivade färska jordgubbar men det går naturligtvis att byta ut till något annat bär eller frukt eller göra utan.
Här är receptet!

Färskostcreme med färska jordgubbar
-räcker till ett normaltjockt lager på en 28 cm tårta
200 g Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2 msk flytande honung
3 tsk vaniljsocker
Färska jordgubbar, 10-15 stycken
Gör så här:
Vispa grädden och Philadelphian tills den börjar bli halvtjock.
Häll sedan på honung och vaniljsocker under vispning och vispa allt tills det blir tjockt.
Skiva jordgubbarna och vänd ner dem i färskostcremen.
Klart!
Jag rekommenderar att man smakar av cremen efter man tillsatt honungen och vaniljsockret, ha i lite mer av honungen och/eller vaniljsockret om så önskas.
Det är enkelt och väldigt gott! :)
Åh, jag måste prova. Dessvärre lyckas jag aldrig något bra med tårtbottnar, brukar köpa färdiga. Men vill ju helst undvika e-ämnen och sådant om jag kan. Har du några tips på hur man gör bra tårtbottnar?
                    
                    
Testade att göra denna, fast höftade lite och gjorde lite mindre då vi bara är 2 här hemma, så blev en minimidsommartårta. Helt fantastiskt gott (:
                    
                    
Detta recept sparar jag! Gillar inte fyllningar med bara grädde, så detta lät ju jättebra :)
                    
                    
Hej!!
Ska göra doptårtor i helgen och kom att tänka på denna fyllningen som jag såg för ett tag sedan, ser så gott ut :) Men vad rekommenderar du för fyllning på nästa lager i tårtan eller kör man bara denna??
Med vänlig hälsning, Lisa
                    
                    
 
        
5