Färskostcreme
Den här färskostcremen gjorde jag till min födelsedagstårta och den blev verkligen jättegod!
Den känns fräsch och inte lika mäktig som t ex jordgubbsgrädde som jag annars brukar göra.
Jag gjorde min med skivade färska jordgubbar men det går naturligtvis att byta ut till något annat bär eller frukt eller göra utan.
Här är receptet!
Färskostcreme med färska jordgubbar
-räcker till ett normaltjockt lager på en 28 cm tårta
200 g Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2 msk flytande honung
3 tsk vaniljsocker
Färska jordgubbar, 10-15 stycken
Gör så här:
Vispa grädden och Philadelphian tills den börjar bli halvtjock.
Häll sedan på honung och vaniljsocker under vispning och vispa allt tills det blir tjockt.
Skiva jordgubbarna och vänd ner dem i färskostcremen.
Klart!
Jag rekommenderar att man smakar av cremen efter man tillsatt honungen och vaniljsockret, ha i lite mer av honungen och/eller vaniljsockret om så önskas.
Det är enkelt och väldigt gott! :)
De låter väldigt gott. Det måste jag prova :)