Färskostcreme


Den här färskostcremen gjorde jag till min födelsedagstårta och den blev verkligen jättegod!
Den känns fräsch och inte lika mäktig som t ex jordgubbsgrädde som jag annars brukar göra.

Jag gjorde min med skivade färska jordgubbar men det går naturligtvis att byta ut till något annat bär eller frukt eller göra utan.

Här är receptet!


 

Färskostcreme med färska jordgubbar

-räcker till ett normaltjockt lager på en 28 cm tårta

 

200 g Philadelphiaost

3 dl vispgrädde

2 msk flytande honung

3 tsk vaniljsocker

Färska jordgubbar, 10-15 stycken

 

 

 

Gör så här:

Vispa grädden och Philadelphian tills den börjar bli halvtjock.

Häll sedan på honung och vaniljsocker under vispning och vispa allt tills det blir tjockt.

Skiva jordgubbarna och vänd ner dem i färskostcremen.

Klart!

 

Jag rekommenderar att man smakar av cremen efter man tillsatt honungen och vaniljsockret, ha i lite mer av honungen och/eller vaniljsockret om så önskas.

 

Det är enkelt och väldigt gott! :)

 

 

 

#1 - - Martina:

De låter väldigt gott. Det måste jag prova :)

Svar: Det tycker jag du ska :)
Pernie

#2 - - Anonym:

Åh, jag måste prova. Dessvärre lyckas jag aldrig något bra med tårtbottnar, brukar köpa färdiga. Men vill ju helst undvika e-ämnen och sådant om jag kan. Har du några tips på hur man gör bra tårtbottnar?

Svar: Ja det måste du prova, alla som ätit den älskar den!Tårtbottnar gör jag alltid enligt lika delar; http://bliminjast.se/2011/march/tartbotten-lika-delar.html och trixet är väl att vispa lagom länge. I början sjönk varannan av mina tårtbottnar ihop i mitten men nu har jag lärt mig hur smeten ska se ut när den är klar. Den ska precis ha blivit lite vitaktig men bara halv-tjock, sluta när den vispat ca 4-5 minuter och blivit vit. Den får inte bli fööör tjock för då har mina sjunkit ihop i mitten :( Annars är det ett jättebra recept!
Pernie

#3 - - Johanna:

Testade att göra denna, fast höftade lite och gjorde lite mindre då vi bara är 2 här hemma, så blev en minimidsommartårta. Helt fantastiskt gott (:

Svar: Härligt, ja den är verkligen god! Hade den i min midsommartårta också :)
Pernie

#4 - - Kristin @ The Chocolate Box:

Detta recept sparar jag! Gillar inte fyllningar med bara grädde, så detta lät ju jättebra :)

Svar: Ja gör det! :)
Pernie

#5 - - Lisa :

Hej!!
Ska göra doptårtor i helgen och kom att tänka på denna fyllningen som jag såg för ett tag sedan, ser så gott ut :) Men vad rekommenderar du för fyllning på nästa lager i tårtan eller kör man bara denna??
Med vänlig hälsning, Lisa

Svar: Man kan nog ha det mesta ihop med den här fyllningen med tanke på att den är ganska neutral i smaken. Jag hade ju i skivade färska jordgubbar i den här och då skulle det säkert varit gott med en jordgubbsmousse eller liknande. Tror även att det är gott med någon chokladfluff eller syrlig hallonmousse! Lycka till! :)
Pernie