Jordgubbsgrädde



Det är några som har frågat om jag inte kan skriva hur jag gör jordgubbsgrädde.
Självklart kan jag det, jag har bara inte tänkt på att skriva ner det eftersom det är så himla enkelt!

Så här brukar jag göra:


Jordgubbsgrädde

3 dl grädde
1-2 dl jordgubbssylt av bra kvalitet

ev marsanpulver
ev färska jordgubbar



Gör så här:
Vispa grädden, den ska vara fast men inte för hård.
Rör ner jordgubbssylt, börja med 1 dl och smaka av, vill man ha starkare smak har man i mer sylt.

Om det är säsong för det är det jättegott att ha i antingen mosade jordgubbar eller att lägga ett lager på jordgubbsgrädden. Spara då lite av grädden och häll över lagret med jordgubbar så att det är grädde mot både bottnar.

Eftersom vispad grädde blir en ganska lös tårtfyllning vilket kan vålla problem (det rinner ut på sidorna) så har jag ibland i lite marsanpulver och rör om. Det ger mer stadga åt grädden!

Till skärgårdstårtan använde jag smaksatt vispgrädde med jordgubbssmak, annars gjorde jag på samma sätt :D

Det är superenkelt  men supergott och en perfekt sommartårtefyllning!! :)


#1 - - Anonym:

tack

#2 - - Tjenchila:

Gud vad jag älskar din blogg :) Har setat och kollat på massor med smarriga recept i ungefär 2 timmar kan jag tro !!! tack för en sådan inspirerande blogg ;D<3

#3 - - cathrine:

hej! kan du ge ett tips på nån bakelse/efterrätt

som går rätt snabbt och ingridienserna har man oftast hemma? :)

#4 - - Sanna:

Bra tips :)