Våffeldagen och godaste våfflorna!

 
Imorgon, den 25/3 är det våffeldagen!
 
Det känns som att jag sett våfflor överallt på instagram och facebook hela helgen så folk har väl passat på att äta det nu i helgen. Jag vet inte om det kommer bli några våfflor här hemma imorgon men jag tänkte tipsa er om mitt favoritrecept på våfflor. :)
 
Jag har sagt det förut men det tål att sägas igen - köp inte våffelmix i affären, gör egen smet!
Det är inte så mycket jobbigare och det blir tusen gånger godare.
 
De här våfflorna är vääääldigt frasiga och de mjuknar inte efter en stund på tallriken, precis som jag vill ha det!
 
 
 
 
 
 
Vill ni inte göra traditionella våfflor kan ni alltid göra belgiska våfflor. Det funkar bra att grädda dem i vanligt våffeljärn om man inte har belgiska våffeljärn. Jag har gjort båda varianterna :)
 
 
 
I vanligt våffeljärn (men på belgisk våffelsmet som är lite annorlunda mot vanlig våffelsmet)....
 
 
 
...eller i belgiskt våffeljärn.
 
 
 
 
Receptet för belgiska våfflor hittar ni här.
 
 
 
 
 
Man kan ju även göra kanelbullar i våffeljärnet.... :)
 
 
 
 
 
 
Receptet på våffelbullarna hittar ni här.
 
 
Ha en härlig våffeldagsmåndag nu ♥
 
KRAM!
 

Vinnaren av en kartong ostbågar!

 
Ni undrar säkert vad som hände med den gamla bloggen. Det ser helt annorlunda ut här nu..
Jag tänkte ändra lite design och råkade klicka på "ändra" när jag egentligen ville smygtitta på hur det kunde bli.
Nu kan jag inte fixa till det själv men jag har sån tur att min man är duktig på sånt, så jag hoppas på att han ska kunna hjälpa mig snart :) Tills dess får ni stå ut.
 
 
https://cdn3.cdnme.se/2273097/7-3/estrella_ostbagar_51371ee9e087c34b94538822.jpg
 
 
Jag har nu äntligen dragit en vinnare i tävlingen om ostbågar!
Jag vet att det tog tid, det var inte meningen, men jag har alldeles för lite tid för tillfället.
Prioriterar jobbet och familjen och bloggen blir lidande :(
Jag har dock en massa på gång och jag ska försöka vara här lite oftare, jag lovar!
 
Hur som helst, jag har läst igenom alla era fina och fyndiga kommentarer och det var som vanligt svårt att välja EN.
 
Dock föll jag till slut för den här:
 
 

3 st olika ostar för att få till den bästa mixen i estrellas ostbågar cheddar.
Och det skulle vara så himla kul att få överraska min äldsta dotter med en hel box med ostbågar prästost. Hon är 8 och älskar prästost <3

 

 

Grattis Caroline! Du har fått mail :)

 

Caroline har bloggen Triss i tösar, gå gärna in och kika på den :)

Tack till alla er som tävlade! Jag har en ny kul tävling på gång som kommer snart :)

 

Idag har jag bakat en riktigt smaskig kaka, ser fram emot att visa er den!

KRAM på er!

 

 

Oreobollar

 
 
Usch vad dålig jag har varit på att blogga på senaste tiden!
Jag jobbar heltid och har massor att fixa med vårt nya hus så tiden har inte räckt till.
Bakat har jag gjort, men inte hunnit visa er :)

Nu var det länge sen jag gjorde de här Oreobollarna.
De är ett experiment som blev ganska lyckat och väldigt populära här hemma.
Är inte helt säker på att jag har koll på exakt hur jag gjorde...men ungefär :)
 
 
 
 
 
Oreobollar
 
ca 30-40 stycken
 

100 g smör (rumsvarmt)

1,5 dl strösocker

3 msk starkt kaffe

4 tsk kakao

2 tsk oboypulver

1 msk vaniljsocker

ca 10-12 Oreokakor

ca 3 dl havregryn

2-4 msk marsansåspulver

 

Pärlsocker eller krossade oreos till garnering

 

 

 

Gör så här:

Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.

Häll ut havregrynen i en skål och mixa sedan oreokakorna i mixern.

 

 
Tillsätt havregrynen till oreokrosset och mixa bara tills de två sorterna blandas.
 
 

Vispa smör och socker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas.

Tillsätt kakao, oboypulver och vaniljsocker och de finmalda havregrynen och oreokakorna. Rör ihop till en fin smet.

Om smeten skulle bli för tjock kan man ha i lite mer kaffe. Det beror på hur många oreos man tar antar jag.:)

 

Till sist ska marsanpulvret i, börja med den mindre mängden och rör om.

Marsanpulver blev jag tipsad om av en av mina läsare. Det utvidgas när det det kommer i kontakt med vätska och gör alltså bollarna lite fastare. Man kan utesluta pulvret om man vill, det går lika bra, och man kan ta 2-4 msk, det spelar inte så stor roll, men gör alltså bollarna fastare i konsistensen.


Rulla i lagom stora bollar och rulla dem sedan i antingen pärlsocker eller krossade oreos.

Den här delen var lite trixig eftersom smeten är väldigt fast och det inte är det lättaste att få sockret/krosset att fastna på bollarna. Vill man så kan man rulla bollarna i smält choklad innan man rullar dem i socker/kross.

 

Jag provade båda varianterna men tror att pärlsocker var populärast :)

 

 
 
 
 
 
Nästa gång måste jag testa med marsanpulver till Delicatobollsreceptet! :)
 
 
Nu ska jag sova, ska jobba tre nätter.... har ingen lust att sova, solen skiiiiner.
Hoppas ni har en härlig helg och njuter av ledigheten och förhoppningsvis solen :)

 

 
 
Visa fler inlägg