Hemma igen och chokladmacarons

 
En vecka går fort och nu är jag hemma i Stockholm igen!
Har haft en jätteskön vecka i Gamleby och har hunnit med en hel del.
 
Ni som följer mig på Instagram (bliminjast) har redan sett att jag delade bord med min mamma på loppis förra helgen. Där sålde jag lite barnkläder och macarons.
 
Macaronsen var mest en kul grej men jag sålde faktiskt alla! Kul att det var så många som ville köpa :)
Hade två varianter, jordgubbsmacarons och chokladmacarons.
 
 
 
 
Jordgubbsmacaronsen gjorde jag enligt det lite krångliga receptet med sockerlag, men chokladmacaronsen gjorde jag enligt det lite lättare receptet.
 
Har gjort det en gång förut och då blev de ganska bra, fast några av macaronsen reste sig inte så mycket då.
Ville prova igen men kom på att det måste vara bättre att byta ut en del av florsockret mot kakao istället för att byta ut en del av mandelmjölet mot kakao.
 
Och vilken skillnad! Vet inte om det bara berodde på det men de blev verkligen jättefina och supergoda!
Alla reste sig fint på plåten och blev väldigt släta för att vara gjorda utan sockerlag.
 
 
 
 
Är jättenöjd att jag lyckades så bra med det lite lättare receptet, så det blir till att prova snart igen för att se så det inte var en tillfällighet :)
 
Vill ni prova att göra chokladmacaronen ska ni alltså följa det här receptet men istället för att byta ut 20 g mandelmjöl mot 20 g kakao så ska ni alltså ha 110 g mandelmjöl och 150 g florosocker och 20 g kakao.
Jag blandade i kakaon i florsockret så att det vägde 170 g till slut.
 
Annars gjorde jag precis som i receptet och lät macaronsen torka ganska länge på plåten innan jag gräddade dem. Typ 90 minuter.
 
Ni ser ju på bilden ovan att de blev ganska fina!
Fyllningen är samma som i receptet, chokladsmörkräm.
 
 
Här är en liten bild på mig och min dotter Leia vid loppisbordet :)
 
 
 
 
 
Har inte bakat på några dagar och vet inte när jag kommer hinna göra det nästa gång, måste ta tillvara på semestern. Men snart så... :)
 
Nu ska jag iväg, sköt om er!
 
KRAM!
 
 

Tips: rabatt på cupcake-kurs!

 
Måste bara tipsa er om ett erbjudande som finns på Groupon idag!
 
Idag kan man gå på en cupcake-kurs i Stockholm med en eller flera vänner till ett rabatterat pris.
Perfekt för er bakgalningar, eller hur? :)
 
Man kan gå 2, 4 eller 6 personer och det blir ca 200:- per person. Ett väldigt bra pris.
 
 
 
 
Så här står det om kursen på Groupon:
 
"Kursen hålls i grupper om max 20 personer och leds av en instruktör som tar med er in i bakandets magiska värld. Ni lär er hantverket och hemligheterna bakom välgjorda cupcakes som nästan, men bara nästan, är så fina att man inte vill äta upp dem.
I kursen går ni igenom allt från hur ni gör själva bakverken till olika tekniker för att dekorera dem. De cupcakes som du själv har skapat får du ta med dig hem för att antingen bjuda dina nära och kära på, eller bara fresta med innan du i hemlighet äter upp dem helt själv."
 
 
 
 
Nu ska vi ut på en liten fika-tur, solen skiiiiiner!! :)
 
KRAM på er!
 
 

Delicatobollsglass

 
Har ni sett att det har kommit en glass som heter Delicatobollsglass?
Det är Triumf glass som släppt den och det finns även Dammsugarglass.
Har inte provat dem än, som vanligt tänkte jag "äsch, det kan man väl göra själv!"
 
Så det gjorde jag.
 
Den här glassen är ganska smart att passa på att göra om man har gjort hemmagjorda chokladbollar/delicatobollar och har några över.
Jag passade på när jag var på IKEA att köpa ett 6-pack för 10:- och använda mig av dem istället.
 
Jag gjorde det enklaste glassreceptet där jag provade att byta ut vanligt strösocker mot florsocker.
 
Här är min hemmagjorda delicatobollsglass :)
 
 
 
 
 
 
Delicatobollsglass
 

4 st äggulor

1,25 dl florsocker

2 dl vispgrädde

2 dl standardmjölk

3 tsk vaniljsocker/1 färsk vaniljstång

 

6 st delicatobollar (eller så många som man vill)

 

 

Gör så här:

 

Gör en sats delicatobollar eller köp färdiga. Den här gången var jag lat så jag köpte färdiga på IKEA :)

 

Vispa äggulor och florsocker väl tills smeten blir ljus och porös.

Rör i vispgrädde och mjölk och vaniljsockret/färska vaniljstången.

 

Vispa inte längre men rör väl tills allt blandats.

Starta glassmaskinen och häll i blandningen.

 

Hacka delicatobollar i lagom storlek, ca 8-10 bitar per boll.

När glassen börjar se klar ut, häll i de krossade delicatobollarna och låt dem blandas med glassen.

 

Häll över i en frystålig låda och sätt i frysen en stund.

 

Nu är glassen klar för att njutas av! :)

 

 


Den var riktigt god, det var svårt att sluta äta...

Tur att det är sommar så man kan äta hur mycket glass man vill :D

 

 

Idag åker jag och familjen ner till min mamma i Gamleby i Småland, vi ska stanna en hel vecka och hitta på en massa roligt!

 

Ska försöka blogga lite därifrån, men vi ses när vi ses.

Ha det bra så länge!

 

KRAM!

 

 

 

 

Visa fler inlägg