Jordgubbsmacarons

 
 
Nu har min semester börjat och jag har hittills tagit det väldigt lugnt.
I alla fall i köket :)
Vi har inte gjort så många planer för semestern utan tänker mer ta det som det kommer och se vad vi känner för. Vi har några saker på listan över saker man kan göra och det finns ju faktiskt mycket man kan göra på hemmaplan.
 
Idag blir det picknick och minigolf och kanske en liten grillträff ikväll. En lugn och skön dag och jag hoppas på att kunna klämma in lite bakning mitt i allt :)
 
 
 
Kommer ni ihåg att jag gjorde jordgubbscurd för ett tag sedan?
Det var hur gott som helst och jag tänkte att det nog skulle vara gott att ha det i macarons!
 
Därför gjorde jag en omgång macarons efter det lite mer krångliga receptet och så bredde jag på jorgubbscurd mellan. Det blev ljuvligt! Riktigt riktigt gott!!!
 
 
 
 
 
Jag gjorde macaronsen exakt efter det här receptet, skriver inte ut det igen utan ni kan kolla på hur jag gjorde förra gången där det även finns bilder och utförlig beskrivning till hjälp.
 
Istället för kokoskrämen bredde jag alltså på jordgubbscurd.
 
 
Jag har varit så nyfiken på äggvita på flaska ett tag och nu köpte jag en flaska för att prova.
Det var sååå smidigt att bara hälla upp så mycket äggvita som behövdes!
Eftersom flaskan står i kylen lät jag den stå en stund på bänken innan jag skulle använda den, kanske 20 minuter. Då var äggvitan fortfarande kall men det funkade bra. Macaronsen blev ju fina!
 
 
 
 
Vet inte hur länge flaskan håller sig i kylen när den väl är öppnad, ska kolla idag hur den är.
Vore ju bra om den höll sig mer än en vecka.
 
Jag lät macaronsen torka i mer än en timme på plåten, då blir de bäst!
 
 
 
 
Jag gjorde dem lite större än en femkrona, då blev det så här många av receptet.
 
 
 
 
Med jordgubbscurden blev de så här, fina och supergoda!
 
 
 
 
Är faktiskt jättesugen på att göra fler, det är ju så gott och dessutom känns det lyxigt att bjuda på!
Det är ju ganska sött men jag tror det är jättegott med citronmacarons, så det kanske får bli nästa smak att prova :)
 
 
Hoppas ni har en härlig sommar, vi hörs snart igen!
 
KRAM!
 
 
#1 - - Sabina mammas tårtor :

Någpt som är underbart gott är passion och lemoncurd emellan:)

Svar: Det kan jag tänka mig :) Får se vad det blir nästa gång :)
Pernie

#2 - - Anette:

Åh mums så goda de ser ut!

Svar: Tack, det var de verkligen :)
Pernie

#3 - - Littledessert - Recept & Webbshop:

Muuums!

#4 - - Anonym:

Jättefina! Tror äggvitan ska håla i ca 30 dagar om jag inte minns fel...

#5 - - Marja - Baka Sockerfritt:

Jättefina! Tror äggvitan ska håla i ca 30 dagar om jag inte minns fel...

Svar: Tack! Det verkar som att den håller längre, hoppas på det :)
Pernie

#6 - - simone:

de blev jättefina,har oxå gjort jordgubbscurd,så somrigt

Svar: ja visst är det gott! Tack :)
Pernie

#7 - - Mrs Maringues:

Har använt äggvita på flaska flera gånger. Och det står på flaskan att den bör förbrukas inom 28 dagar. Jag kan dock lova att den håller längre än så. Har faktiskt använt min äggvita även efter två månader från öppning. Det är precis som ägg. De håller mycket längre än som står på paketet. :)

Svar: Det låter ju jättebra, tack för den infon :)
Pernie

#8 - - Anna:

Åh vad fina dina macrons blev :) Jag har länge varit sugen på att testa men är rädd för att helt misslyckas då många säger att det är lite krångligt. Får ta och testa ditt recept och följa din beskrivning :)

Svar: Ja det tycker jag du ska göra! Tack snälla :)
Pernie

#9 - - Jenka:

Ser mumsigt ut ;) Finns sån äggvita att köpa i vilken vanliga affär som helst? Dina bakverk är alltid så fina och ser så goda ut ;)

Svar: Tack snälla! Äggvitan hittade jag på ICA men jag har sett det lite överallt. Den stod bland vanliga ägg :)
Pernie

#10 - - Terese Persson:

Åh vilka fina! Jag försökte mig faktiskt på att baka macarons för första gången någonsin i fredags. Jag tänkte att när det ändå var fredagen den 13e så kunde jag skylla på datumet om det gick åt skogen ^^ Men jag tyckte det blev ett okej förstagångsförsök!Ska absolut testa igen och öva mer så det blir nog att köpa hem en kilo mandelmjöl ifrån Strössel & Annat för det blir ju så mycket billigare än att köpa 125grams påsar varje gång. Det håller ju länge om det förvaras i frysen iaf. Ska bara lyckas få mina så fint jämnstora som du gör, visste heller inte att dom blektes så i ugnen och använde för liten rundtyll. Men man lär sig såklart av sina misstag som tur är :) Har aldrig smakat på det innan heller men det var riktigt gott med ett lite krispigt skal och den sega marängen inuti! Fårhoppas jag kan lära mig attgöra lika fina som du gör. Vart har du hittat äggvita på flaska förresten? Ska nämligen både göra marängfrosting till en tårta, macaron och små portions-stora pavlovas bland annat till ett dessertbord så det vore ju jättesmidigt att slippa få en sådär 10 - 15 äggulor över!

Svar: Vad kul att du provat och att det blev bra! Det är ju fantastiskt gott :) Kan tipsa om att de har billigt mandelmjöl på Lidl, det är där jag köper. 200 grams påse för typ 18:- eller nåt sånt :)
Äggvita på flaska hittade jag på ICA Kvantum, men jag har sett det på fler ställen, kolla där äggen står i affären så hittar du det nog nånstans. Lycka till med allt bak! .)
Pernie

#11 - - Mrs Maringues:

Jag brukar köpa sådana flaskor på ICA Maxi. På samma hylla brukar stå en likadan förpackning med bara gulor... :)

Svar: Coolt, det har jag inte sett än! :)
Pernie

#12 - - Jenny:

Vi köper ett annat märke (fr. martin olsson) till jobbet och på den står det att den håller 42 dgr (?!) men den har aldrig fått så länge.. Men det borde väl stå på den där flaskan med?

Svar: Ja jag såg sen att det står på flaskan att den ska hålla i 28 dagar. :)
Pernie

#13 - - Bakande Sara:

Verkligen super fina! Ska kanske ta och testa detta recpet en gång till...

#14 - - Nelly:

Nejmen hej där!

Tänkte testa att baka dessa ljuvlingar i dagarna!
Ville bara kolla med dig om färgen på macaronsen, de skiljer sig ju från ditt ursprugliga recept. Är det helt vanlig röd hushållsfärg du har använt för att få fram den röda färgen eller är det någon annan hemlig ingrediens jag borde smussla ner i receptet?

Ha det superfint!

Svar: Hej! Kul att du ska baka de här, de är sååå goda :)Jag använder alltid pastafärg i mina macarons, det är koncentrerad färg som inte förändrar smeten utan bara ger färg. Du kan köpa den på bakbutiker på nätet och hos Panduro bl a. Lycka till nu! :)
Pernilla Lyck