Bloggevent: Snapsprovning med Aalborg på Fotografiska

 
För ett tag sedan var jag bjuden till Fotografiska för att få provsmaka några av Aalborgs starka drycker.
Det skulle även bjudas på god mat som var komponerad utifrån snapssorterna och dess smaker.
 
Paul Svensson är en mästerkock som många känner igen efter hans medverkan i tv-programmet Kockarnas kamp och det var han som stod för maten på eventet.
 
Jag tyckte det skulle bli sååå spännande att få smaka en riktig mästerkocks mat och hur den fungerar ihop med snaps, det är inte varje dag man får göra det direkt. Jag har dessutom inte varit på Fotografiska någon gång så jag såg verkligen fram emot det här eventet.
 
Herregud vilket event! Är grymt imponerad av arbetet som Ylva och Sara från Nedkelly hade gjort för att utsmycka hela rummet vi satt i. Det var blåklint, vallmo, prästkragar och uppdukat som till ett riktigt midsommarkalas.
 
Jag brukar dessutom vara en sån som tar en snaps till midsommarmaten men gör en grimas efteråt eftersom det varken är särskilt gott och väldigt starkt. Men det hör ju till att ta en snaps. Känner ni igen er?
Jag var skeptisk till dillsmak på snapsen och hade inte så höga förväntningar på snaps-biten.
Men där hade jag fel!
Vilken skillnad det blir på att dricka snaps när man äter mat som verkligen passar till den.
 
Det slutade med att jag riktigt njööööt av dillsnapsen och de andra snapsarna och åt upp hela min matjesillportion fast jag inte ens gillar matjesill. Det är skillnad på ICAs egna matjesill och den som Paul Svensson tillagar, punkt.
Alla rätter var grymma och det avslutades med en bakelse som bara smälte i munnen. Oj oj oj!
 
Här kommer en bildkavalkad från eventet!
 
 
 
 
Jag är väldigt tacksam för att jag fick gå på det här eventet!
Dessutom kan jag verkligen rekommendera Aalborgs snaps med dillsmak :)
 
 
KRAM på er!
 
 

Pannkakstårta i regnbågsfärger

 
Har varit iväg på kurs i tre dagar och lärt mig lite mer om hur man kan bli en bättre ledare, väldigt intressant faktiskt!
Träffade supertrevliga människor och åt sååå god mat, ibland har man tur som får vara med om såna bra saker :)
 
Nu är jag hemma i verkligheten igen och ska strax iväg till stan för att luncha med en jobbarkompis och sen jobba lite.
 
 
När min dotter fyllde 3 år i början av maj gjorde jag ingen traditionell tårta då det bara var vi i familjen som skulle fira henne. Det riktiga kalaset hade vi den helgen med en "riktig" tårta.
Hur som helst, en pannkakstårta tyckte barnen lät som en strålande idé!
 
Det funkar ju även utmärkt att ha som middag för ett födelsedagsbarn om man bara har grädde mellan pannkakorna, och ev. sylt.
 
Jag tyckte det var lite roligare med olika färger så det blev en regnbågstårta.
Tidigare har jag gjort tre vanliga regnbågstårtor.
En färgglad med vitt fluff, en rosa regnbågstårta och en schlagertårta    (bild på insidan finns här).
 
 
Så här såg pannkakstårtan till min Leia ut
 
 
 
 
Jag valde att inte ha grädde på sidorna så att vi skulle se färgerna bättre.
Pannkakorna är gjorda på en smet till amerikanska pannkakor, önskar bara att jag hade haft en mindre stekpanna så att jag kunde gjort lite tjockare pannkakor. Nu blev ju tårtan ganska stor men tunn.
 
Barnen var nöjda i alla fall och det var en god tårta. Smakade som pannkakor med grädde och sirap/sylt :)
 
 
 
 
Mellan varje lager ringlade jag över lite sirap och sen smetade jag ut ett lager grädde innan jag lade på nästa pannkaka.
Jag lät pannkakorna svalna innan jag satte ihop tårtan.
 
 
 
 
Jag fick användning av Hello Kitty på alla tre tårtor :)
 
 
Självklart ska det vara ljus på tårtan, 3 stycken till en STOR 3-åring :)
 
 
 
 
Och så här blev en tårtbit
 
 
 
 
Födelsedagsbarnet precis innan hon blåste ut ljusen
 
 
 
 
Nu ska jag åka in till stan, vi hörs snart igen!
 
KRAM!

En rosa dröm -morotskaka

 
Grattis till alla mammor idag, hurra vad vi/ni är bra! :)
 
Jag sitter här när jag egentligen borde skynda mig att packa, för idag ska jag åka på en 3-dagars kurs!
Det är på en fin herrgård och vi kommer få god mat och en skön säng att sova i, PLUS en väldigt bra och inspirerande kurs! Det är en ledarskapsutbildning för nya chefer, tror jag kommer lära mig massor.
Känns väldigt lyxigt att få gå den. :)
 
Tänkte bara tipsa/visa en av mina favoritkakor som jag gjorde igen för ett tag sen.
Det är en morotskaka som är så god att de flesta stönar "oooooh" när de äter av den.
Så blev det på jobbfikat när jag tog med den här, vi åt och åt och åt!
Ha ha ha :)
 
Jag har gjort den förut men den förtjänar lite mer uppmärksamhet tycker jag.
Receptet är Leilas.
 
 
 
 
Här hittar ni receptet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu måste jag packa! Vi hörs om några dagar.
Glöm inte att följa mig på Instagram under tiden. bliminjast är mitt namn :)
 
KRAM!
Visa fler inlägg