Chunky monkey cheesecake

 
 Jag har faktiskt inte provat Ben & Jerrys Chunky monkey-glass. Men jag tyckte det lät spännande med Chunky monkey cheesecake, så en sån fick det bli. Ursprungsreceptet hittade jag i Två systrars söta bok.
 
Vet inte riktigt vad jag tycker om banan i bakverk. Ibland är det väääldigt gott, andra gånger inte alls.
I den här cheesecaken blev det helt ok, men godare blev ändå delen med Nutella och Snickers :)
 
Gillar ni Chunky monkey-glassen, eller bara banan och choklad i kombo så är nog den här cheesecaken något för er!
 
 
 
 
 
 
Chunky monkey cheesecake
 
Botten:
75 g smält smör
15 Oreos
 
 
800 g cream cheese
2½ dl strösocker
2 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
4 ägg
 
2 bananer
2 Snickers
2 msk kakao
2-3 msk Nutella
 
 
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smält smöret. Mixa Oreos i en mixer till smulor.
 
 
 
Blanda det smälta smöret med de krossade Oreosen. Det går även bra att använda Digestivekex eller andra kakor ni gillar.
 
Tryck ut blandningen i en springform som är 22-24 cm i diameter. Sätt in i kylen och låt stelna.
 
 
 
 
Gör under tiden fyllningen.
 
 
Vispa ihop cream cheese och socker. Jag gjorde det i min KitchenAid.
Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och vispa ihop till en fin smet.
 
 
Tillsätt sedan äggen, ett i taget. Jag knäcker alltid mina ägg i en liten skål vid sidan först, så att man inte råkar få äggskal med i smeten.
 
 
 
När jag rörde i äggen bytte jag till smetvändare i KitchenAid:en istället för visp. Rör ihop allt till en slät smet.
 
 
 
Dela upp smeten i två skålar.
 
 
 
Mosa två bananer och vänd ner dem i den ena smeten.
 
 
Hacka Snickers grovt och rör sedan ner Snickers, kakao och Nutella i smeten.
 
 
 
 
Varva de två smeterna i formen. Avsluta med att dra en sked försiktigt genom smeterna så att de blandas lite.
 
Grädda långt ner i ugnen i ca 60 minuter.
Cheesecaken är fortfarande lös när man tar ut den, men den har en yta som inte ser ut som smet. När den svalnat stelnar den.
 
Låt svalna och ställ sedan kallt några timmar. Jag lät min stå över natten i kylen.
 
 
 
 Det blir väldigt gott med den frasiga Oreobotten :)
 
 
Kram!
 

Sega Bountysnittar

 
 
 
Jag gillar kokos. Kokos i bakverk brukar alltid funka, särskilt ihop med choklad.
När jag stod i affären för några dagar sen och funderade på vad jag skulle baka fick jag syn på Bounty.
Det var jättelänge sedan jag åt Bounty och jag visste direkt att jag blev "tvungen" att köpa och hitta på något gott att baka med den.
 
Jag har gjort olika varianter av godissnittar förut och det brukar alltid bli så himla gott! Jag gillar att grädda dem lite kortare än vad som brukar stå att man ska göra när man gör vanliga chokladsnittar. Då blir de lite sega och mjuka och bara frasiga i kanterna. Det blev fantastisk gott med Bounty i!
 
 
 
 
 
 
 
 
 Sega bountysnittar
 

ca 30-40 stycken
 
 
200 gram margarin
2,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
 
3 dubbel-Bounty
 
 
 

 
 
 
 
 
Gör så här:

Blanda samman alla ingredienser utom Bounty i en skål för hand till en slät deg.
Hacka två dubbel-Bounty i små bitar och häll ner i smeten. Rör om så att all Bounty blandas med smeten.
 
 

Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till lite lätt.

 

 
 
Pensla med uppvispat ägg.

 

 

Hacka den sista dubbel-Bountyn i små bitar. Strö över bitarna över längderna och tryck till lite lätt så de fastnar i degen.

 
 
 

 

Grädda 12-14 min i 200 grader. Längderna flyter ut ganska mycket.

 

Låt svalna lite. Skär sedan sneda snitt med en vass kniv.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni gillar dem!
 
 
KRAM!
 
 
 
 

Superenkelt Nutellabröd

 
 
 
 
För ett tag sedan fick jag syn på en film på facebook där en man bakar Nutellabröd.
Det blir ett fantastiskt fint bröd och det är verkligen superenkelt att baka det, så jag var så klart tvungen att prova. Jag älskar ju dessutom Nutella. :)
I filmen använder han pizzadeg. Jag gjorde det enkelt för mig och köpte färdig pizzadeg, men man kan så klart göra egen deg, och jag tror att det kan bli supergott med smördeg, vilket ju också finns färdigt på rulle.
Det ska jag prova nästa gång. 
 
Jag kan ha tagit på lite för mycket Nutella för mitt bröd ser lite kletigare ut än killen i videons, men det blev supergott! Dock rekommenderar jag att äta brödet nybakat då det inte var lika gott dagen efter. Ev kan man ju värma det några minuter i ugn om det ska ätas dagen efter.
 
 
Så här gjorde jag, och längst ner infogar jag filmen så att ni kan se hur killen gjorde. :)
 
 
 
 
 
 Enkelt Nutellabröd
 
1 färdig pizzadeg
ca 3-4 msk Nutella
 
 
 
Gör så här:
 
 
 
 
Dela pizzadegen i fyra delar.
 
 
 Kavla ut en del i taget.
 
 
 Lägg en tallrik över den utkavlade degen och skär längs kanterna.
 
 
Dra bort överflödig deg.
 
 
...så att du har en rund bit.
 
 
 Bred på ett lager Nutella.
 
 
 Upprepa med resterande degbitar. Bred Nutella på alla lager utom det sista.
Sätt ett glas i mitten på degen, se nedan.
 
 
Skär degen i 16 bitar ända in till glaset.
 
 
Ta bort glaset.
 
 
Ta tag i två av flikarna och snurra dem två varv utåt från varandra, det här är lättast att se i videon nedan, svårt att förklara.Nyp ihop kanterna. Till slut ser det ut så här.
 
 
Pensla med lätt uppvispad äggvita. Grädda i ugn, ca 175-180 grader i cirka 15 minuter. Brödet ska vara gyllenbrunt.
 
 
Låt svalna några minuter, sen är det bara att dra ut en bit i taget och njuuuuuta! :)
 
Här kommer filmen!
 
 
 
 
 
KRAM på er!
 
 
Visa fler inlägg