Lucas Kitkat-tårta

 
Min son Lucas fyllde 6 år förra veckan. Helt sjukt, SEX ÅR?!?!
Nu känner jag mig helt plötsligt jättegammal :)
 
Han ska ha inte ha kalas förrän i början av maj eftersom jag jobbar vareviga helg fram tills dess, och då blir det någon figurtårta som han ska få välja.
Ville ändå göra en tårta för att fira hans stora dag och då önskade han att det skulle vara mycket choklad och gärna oreos.
 
 
 
 
Resultatet blev den här enkla Kitkat-tårtan som blev väldigt chokladig och faktiskt jättegod!
Jag är inte på långa vägar först med att göra en sån här tårta, men har alltid tyckt de ser så himla fina ut.
Dessutom går de väldigt snabbt att göra!
 
 
 
 Chokladbottnar med krossade Oreos i
Ett lager hallongrädde (hallonsylt & vispad grädde med en matsked marsanpulver)
Krossade Oreos
Spacklad med vispad vaniljgrädde
Täckt med Kit Kat
Dekorerad med Smarties och ett sidenband
 
 
 
Jag tog bilder på hur jag gjorde så här kommer de!
 
 
 
 
Färskostcreme med Philadelphia Marabou
 
 
 
Tårtbottnarna lagda
 
 
 
Kit Kat längs kanten
 
 
 
 
Smarties ovanpå och sidenband
 
 
 
 
Tårtan från sidan
 
 
 
 
 
 
Födelsedagskillen blåser ut ljusen :)
 
 
 
Inuti tårtan
 
 
 
Som ni ser är det väldigt lätt att göra tårtan, man kan ju göra vilka bottnar och fyllningar man vill och sen bara köpa Kit Kat, Smarties och snöre.
 
 
Nu ska jag åka till stan och dricka champagne :)
 
KRAM!
 
 
 
 
 
 

Vinnarna av Fazer chokladkakor!

 
Regnar det på er idag?
Det är ett riktigt innesittarväder tycker jag. Min man är sjuk och sover hela tiden, barnen är hemma från dagis så jag passar på att myyyysa med dem ordentligt. Har tre dagar jobb framför mig..
 
Snart ska jag göra en jordgubbs och hallonpaj med vaniljsås och ikväll blir det hemmagjord pizza :)
 
Hur som helst, jag har suttit och läst igenom alla era kommentarer för att välja fem vinnare av chokladkakorna från Fazer.
Det.Är.Inte.Lätt.
Ni är så BRA! Hur ska jag kunna välja, vill ge chokladkakor till er allihop eftersom ni har så grymt bra motiveringar!
Men. Det går ju inte. Tror inte Fazer blir glada på mig om jag skickar in 78 namn.. :)
 
Så jag har tvingats välja fem av er.
 
GRATTIS till:
 
 
*Carin Hillbom
*Anna med bloggen frokenjensens.blogg.se
*Em
*Linnéa Carlsson
*Jessica Sundberg
 
 
Jag har mailat till er alla förutom Anna som inte skrev någon adress, du får gärna skriva en kommentar med din mailadress eller skicka ett mail till mig (bliminjast@gmail.com).
 
 
Vad roligt att så många ville vara med och tävla!
Hoppas ni njuter av chokladen nu så ser vi fram emot fler roliga tävlingar här på bloggen!
 
KRAM!  :)
 
 

Årets påsktårta

 
Vid påsk föreslog min mamma att vi skulle prova ett recept som hon hittat i tidningen Allers.
Det lät enkelt och gott så det gjorde vi!
 
Jag lade till en gul kräm eftersom jag tyckte det lät som väldigt mycket grädde annars, och skulle vilja tillägga att 1 passionsfrukt som man skulle ha i grundreceptet inte kändes tillräckligt. Man kände knappt smaken av passionsfrukten så där kan man gott ta 2 stycken.
 
Det blev en jättegod tårta, som en variant av den andra påsktårtan jag gjort.
 
Här kommer recept och bilder!
 
 
 
 
 
Änglaka med färska jordgubbar
 
 
Räcker till ca 10-12 bitar
 
 
 
Bottnar:
10 äggvitor, drygt 3 dl (jag använde äggvita på flaska)
1 tsk saft från citron
3½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2½ dl vetemjöl
 
 
Gul fyllning:

4 äggulor

0,75 dl socker

1 dl grädde

125 g smör el margarin

 

Gräddfyllning:

3 dl vispgrädde

½ msk marsanpulver

1 tsk vaniljsocker/ lite vaniljpulver

1-2 passionsfrukter

 

 

Topping:

3-4 dl vispgrädde (beroende på hur mycket grädde man vill ha på toppen)

Färska jordgubbar eller andra färska bär

 

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Klipp till ett bakpapper och lägg i botten på en liten långpanna/form, ca 35x25 cm.

Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaften.

Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Strö i vaniljsocker och salt.

VIspa till en blank och fast maräng.

 

 

SIkta i mjölet och vänd ner det försiktigt.

 

 

Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnen i ca 35-40 minuter.

 

 

Kolla med sticka att kakan är färdig.

Låt kakan svalna i formen.

 

 
Gör den gula fyllningen:

Sjud alla ingredienser utom smör i en kastrull.

Rör hela tiden så det ej bränner vid.

 

 

När smeten tjocknat- rör i smör långsamt så det ej skär sig.

Låt svalna och rör några gånger under tiden.

 

Gör gräddfyllningen:

VIspa grädden med marsanpulvret och vaniljsockret/pulvret.

Tänk på att grädden tjocknar mycket fort pga marsanpulvret.

 

Skrapa ur passionsfruktsköttet och vänd försiktigt ner det i krämen.

 

Stjälp upp kakan på en bricka eller ett fat.

 
 
 
Dela den i två bottnar och bred först på den gula fyllningen på den undre botten.
 
 
 
Bred sedan på gräddfyllningen.
 
 
 
 
Lägg på den övre botten, locket.
 
 
 
 
Vispa grädden till toppingen och bred ut den ovanpå kakan.
 
 
 
 
Dekorera med frukter eller bär som du gillar. I ursprungsreceptet använde de färsk mango och röda vinbär.
Jag använde färska jordgubbar, älskar det!
Visserligen är inte jordgubbarna som bäst än, då får man vänta till midsommar när de svenska kommer.
Men det får duga så länge :)
 
 
 
 
Fick för mig att jag skulle skära jordgubbarna som hjärtan..
 
 
 
 
 
Ville ha med Glad påsk på tårtan men kände inte för marsipan eller sugarpaste, så då fick det bli bokstäver av jordgubbar :) Inte det finaste men gott!
 
 
 
 
Smarrigt!
 
 
 
 
Ha en härlig dag så hörs vi!
 
KRAM!
 
 
Visa fler inlägg