Glutenfria vaniljmuffins


Oj oj oj, jag har fullt upp och hinner knappt baka och blogga som det är just nu.
Men det blir lite lugnare i maj ;)
Ska snart åka till jobbet men ville lägga in receptet på de där glutenfria muffinsen som jag gjorde för ett tag sedan.

Jag brukar inte baka glutenfritt som ni vet men det var beställt till de som inte kunde äta tårtan på Mikaelas kalas.
Jag gjorde helt enkelt så att jag tog ett vanligt recept på vaniljmuffins som jag vet blir bra.
Istället för vanligt vetemjöl använde jag Finax glutenfria mjölmix.

 

Bytte ut mängden mjöl mot den och det blev jättebra!

 

Så här sa Mikaelas gäster som åt av cupcakesen:

"Har aldrig ätit så goda glutenfria bakelser nånsin, det är som att de inte är glutenfria och godare än vanliga muffins"

 

Wow vilket betyg! Det verkar som att jag lyckades med glutenfritt :)




 

 

Glutenfria vaniljmuffins

 

3 ägg

2½ dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

4 dl Finax glutenfria mjölmix

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst.

Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.

 

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Känn med en sticka, stickan ska vara torr när de är klara.

Ta ut och låt svalna helt.

 

Tänk på att ta ut muffinsen ur plåten och låt dem svalna på ett galler eller bänken. Annars fortsätter de gräddas i den varma plåten.

 

Jag halverade receptet och fick då 6 stycken muffins.

 

 

 

Enkelt som en plätt!

Nutellafrostingen gjorde jag som "vanligt" och spritsade på.

 

 

Nutella cream cheese frosting

 

60 gram rumsvarmt smör

120 gram Philadelphiaost

3-4 msk Nutella

4 dl florsocker

1 tsk vaniljessens

 

 

Vispa samman alla ingredienser till en fluffig frosting.

 

Nu måste jag rusa, ha en härlig fredag!!! :)

Kram!

 

 


Visa fler inlägg