Hösttårta

 
 
Min gamla klasskompis Anna frågade för ett tag sedan om jag kunde göra en tårta till henne.
De skulle fira både hennes man och hennes dotter och de kunde inte enas om ett tema, därför fick det bli Tema HÖST!
 
Jag fick fria händer men det fick gärna vara mycket choklad då de gillar det :)
 
Jag såg direkt en korg med löv framför mig. Och så blev det.
Var lite orolig först, tyckte att det kändes lite trist med några löv i en korg.
Men efter att jag satte dit flugsvamp och igelkott så kändes det bättre. Dessutom pimpade jag löven lite genom att måla dem med guldfärg :)
 
Så här blev tårtan!
 
 
 
 
 
Chokladbottnar Devil´s food cake
 (recept kommer)
Dumlefluff med hackad Mars
Spacklad och spritsad i korgmönster med Ultimate chocolate frosting
Löv, svampar, handtag och igelkott i SP (den bruna med chokladsmak)
Penslade med ätbar guldfärg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag var lite orolig för att bottnarna skulle bli för mastiga eller torra, det är ganska idiotiskt att prova något nytt på en sån här tårta, men jag chansade. Jag har gjort Devil´s food chocolate förut men då med chokladglasyr mellan bottnarna.
Anna sa att tårtan blev en succé så jag får väl tro henne :)
Måste helt enkelt provbaka en liten sån här någon gång för att smaka själv. Ja inte just en hösttårta men med kombon Devil´s food och hallonmousse/dumlefluff.
 
 
Om ni vill se hur jag gjorde korgmönstret (som inte alls är svårt!) kan ni kolla HÄR.
Och HÄR finns en film på hur jag gjorde :)
 
 
Nu ska jag sluta babbla, måste gå och sova för jag ska upp redan om 6 timmar.
Då ska jag åka båt, visserligen bara en dagskryssning (konferens med jobbet) men det ska bli kul!
 
Ha det så bra så hörs vi snart igen :)
 
KRAM!
 
 
 

Steg för steg: Ananasblommor

 
Hösten är här!
Igår fick jag ta fram barnens mössor och vantar och jag har frusit ordentligt när jag varit på väg hem från jobbet de tidiga morgnarna.
 
Jag är jättesugen på att göra en massa höstiga bakverk. För några dagar sedan gjorde jag höstiga cupcakes och till helgen blir det faktiskt en höstig tårta :) Ska bli skoj!
 
Cupcakesen jag gjorde hade dekorationer av ananasblommor.
 
 
 
 
 
Jag tycker de är så himla vackra och de är faktiskt enkla att göra själv!
Det är härligt med dekorationer som är 100% naturliga och helt ätbara, och som dessutom är vackra :)
 
Jag tog bilder när jag gjorde blommorna, så här gjorde jag!
 
 
Du behöver en ananas och en vass kniv, samt en plåt med bakplåtspapper och en muffinsplåt för stora eller små muffinsar.
 
 
Börja med att sätta på ugnen på 125 grader.
 
 
 
Skär av ändarna på ananasen.
 
 
 
Skär sedan av skalet på sidorna, det är ok att det är "prickar" av skal kvar på ananasen
 
 
 
 
Använd en kniv eller en melonsked och skär bort prickarna. Det SKA bli hål i ananasen
 
 
 
 
Så här såg min ananas ut, med hål lite här och var. Hålen gör att skivorna inte blir perfekta och det ger vackra blommor som inte är helt symmetriska
 
 
 
 
Skär tunna skivor av ananasen. Ju tunnare du skär ju fler blommor får du, och skär du tjockare skivor tar det längre tid för dem att torka. Det är en smaksak. Jag försökte få så tunna skivor som det var möjligt att skära.
 
 
 
 
Lägg alla skivor på ett bakplåtspapper.
 
 
 
Lägg bakplåtspappret på en plåt och sätt in i ugnen. Sätt timern på 45 minuter och kolla sedan till skivorna.
De ska torka helt i ugnen men så klart inte brännas. När de börjar få färg på ovansidan och ser torra ut så vänder man på skivorna och gör på samma sätt på andra sidan.
Det tar längre tid än 45 minuter men jag satte timern på 15 minuter flera gånger och kollade till dem varje kvart.
 
Mina var inne ca 2 timmar totalt men det varierar ju hur tjocka skivor ni har skurit och vilken slags ugn ni har.
 
När de är helt torra tar man ut dem ur ugnen och lägger dem i en stor eller liten muffinsplåt, beroende på hur stora skivorna är. Jag lade dem i en plåt för minimuffins, det såg ut så här:
 
 
 
 
Nu formas de till en vacker form. Låt ligga över natt i rumstemperatur.
Sen är de klara för att användas som dekoration!
 
 
 
Att de blir lite halvbrända i kanterna är bara snyggt!
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni provar och gillar dem lika mycket som jag gör :)
 
 
Nu ska jag åka på ett roligt bloggevent på Chokladfabriken och sen jobba min tredje natt.
 
Sköt om er så hörs vi!
KRAM!
 

Kantareller och champagne!

 
För någon vecka sedan ringde det på dörren hemma hos mig.
Där stod ett bud med ett väldigt trevligt paket innehållandes champagne och kantareller!
 
 
 
 
Det fanns även färskt bröd och ingredienser för att man skulle kunna göra sig en kantarelltoast.
Jag äääälskar kantareller och jag ÄLSKAR champagne!!
 
 
 
 
 
Min svärmor var hos oss så jag stekte oss varsin toast som vi åt sent på kvällskvisten.
Champagnen fick dock vänta då den inte var tillräckligt kyld, den ska jag njuta av någon kväll snart. :)
 
 
Kram!
 
Visa fler inlägg