Pink rainbow cake med Ultimate chocolate frosting


Tack för alla fina kommentarer om 1-årstårtan!
Är riktigt nöjd med den själv eftersom jag länge gått och funderat på just en sån tårta.
Tog med den till jobbet och jag tror den tog slut på tio minuter, den var väldigt uppskattad :)
Fick även frågan om var den var köpt och det tar jag som en komplimang :D

Tänkte att jag skulle lägga ut receptet här så att ni kan prova själva!
Recepten hittade jag alltså på Lisas och Toves bloggar.



White velvet cake

135 g äggvitor (ca 4 1/2 st)

240 g mjölk

1 1/4 tsk vaniljpulver (2 1/2 tsk vaniljsocker)

300 g mjöl

300 g socker

1 1/3 msk bakpulver

1/4 tsk salt

170 g smör, rumstempererat

 

Gör så här:

Vispa ägg, mjölk och vaniljpulvret i en skål.

I en annan skål blandas mjöl, socker, bakpulver och salt.

Om man vill kan man köra smöret några sekunder i micron innan det blandas i mjölblandningen, då blir det lättare att röra om.

Häll i äggblandningen i mjölblandningen lite i taget och rör om efter varje gång. Vispa till slut till en jämn smet, jag vispade med handvisp.

Om man vill göra vanlig kaka/tårtbotten kan man hälla hela smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda i ugn på 175 grader i ca 40-60 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr.

Vill man däremot göra regnbågstårta som ovan delar man upp smeten i små skålar, lika många som man vill ha färger. Jag gjorde precis som när jag gjorde min förra regnbågstårta fast med rosa färger.

 

Grädda en botten i taget och plasta sedan i varje botten för sig. Låt svalna.


Under tiden kan man göra frosting!




Ultimate chocolate frosting

9 dl florsocker
2,5 dl kakao
180 g mjukt smör
1,25 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker





Gör så här:
Blanda allting i en skål och vispa ihop med en elvisp.


Sätta ihop tårtan:

Smeta på frosting på varje lager tårtbotten och bygg ihop efter färger.
Svagast färg underst och sen starkare och starkare ju längre upp man kommer.



Som ni ser så är tårtan ganska ojämn i kanterna, jag jämnade ut den genom att skära bort kanterna så det blev en snygg rak tårta.

Till slut spacklas hela tårtan med frostingen.


 

Sedan täckte jag den med köpt vit SP.

Kantbandet och diamantbandet är från Panduro, det knöt jag bara fast.

Längst upp gjorde jag en ros i hemmagjord modelling paste, den borstade jag med ätbar rosa glitterfärg.

 

 


 

 

Jag ska förmodligen göra en white velvet cake till helgen också, vill prova med lite tjockare bottnar också :)

 

Men nu är det dags för mig att gå ut och göra klart en tårta till ikväll som en jobbarkompis till mig ska ha!

Ska försöka hinna lägga ut en ny tävling ikväll också :)

 

Ni har väl inte missat tävlingarna som pågår just nu?!

Det är bara några dagar kvar att tävla!

Kolla in dem här och här. :)

 

Kram på er!

 









#1 - - Emmelie:

Hej Pernilla, följer verkligen din blogg slaviskt och har gjort ett inlägg om dig i min blogg, hoppas det var ok att jag lånade lite bilder (har länkat dig. Ville bara säga att du är helt fantastisk duktig på det du gör! Stor kram

#2 - - Sanna -Mamma till Meja (Gör inte bara barn, även namntavlor billigt):

jädrans vad häftig den blev :)

Duktig du är!

#3 - - - ELIN -:

Jag hade inte haft något emot att jobba på din arbetsplats alltså, haha! (; Mums!

#4 - - Emilia:

Vilken härlig blogg! Ska testa dina recept någon dag :)

#5 - - Al:

så fint !

#6 - - Amanda - Collegestudent i Los Angeles:

ååh, så gott det ser ut! det är verkligen en konst att kunna göra sådana bakelser, du är verkligen duktig!

#7 - - Bella:

Alltså, vilken tårta! :o Och Grattis på 1 årsdagen!

#8 - - Viccan:

Där lyckades du!!!!

Jättefin och otroligt smarrig ser den ut att va :)

#9 - - margareta:

vad tycker du är skillnaden mellan att använda denna frosting jämfört med en blandning av choklad och grädde(ganach)?

#10 - - ava miranda:

Den där tårtan är för fin för att ätas! ;o du får gärna göra en till mig! ;o