Somewhere over the rainbow -Regnbågstårta

Jag har länge tänkt göra den här regnbågstårtan, och egentligen skulle den väl kanske passa bäst till Pridefestivalen som är i sommar, men jag kunde inte låta bli att göra den nu!

Tycker att det är en underbar tårta, man blir glad bara av att titta på den :)
Och det kanske ser komplicerat ut men faktum är att det inte alls är det, det man behöver är lite tid.


Den här tårtan bjöd jag några i min mammagrupp på igår och här kommer beskrivningen på hur jag gjorde så att du kan göra din alldeles egna regnbågstårta!

Gör du den kommer den alldeles säkert bli uppskattad av dina gäster eftersom den innehåller en färgglad överraskning!

 

Regnbågstårta

En stor sats tårtbotten, jag gjorde den enligt "lika delar" och använde mig av 6 ägg

Citronmousse

Vit chokladfluff

Limefrosting

Fluffy frosting

M&M´s

Pastafärg

 



Citronmousse:
4 dl grädde
1 dl Gelésocker Multi
4 msk pressad citronsaft


Koka upp Gelésocker Multi och 1 dl grädde. Tillsätt citronsaften. Låt svalna. Vispa resterande grädde till skum och vänd ner i den avsvalnade blandningen.
Receptet hittade jag hos Carina.


Vit chokladfluff:
3 dl grädde
180 g vit choklad.

Värm grädden, den får inte koka. Lägg i vit choklad och rör om tills den smält.
Låt svalna i kylen över natten och vispa sedan upp den till önskad konsistens.


Limefrosting:
60g mjukt smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost
skalet av en lime eller 1-2 msk pressad lime.

Vispa ihop alla ingredienser.



Fluffy frosting

2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj

 

Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda.

Ta sedan av kastrullen från plattan.

Vispa äggvitorna och vaniljsockret tills det blir mjuka toppar i smeten.

Det ska bli som marängsmet som man kan vända upp och ner över huvudet utan att spilla :)

Häll i sockerlagen i marängsmeten och vispa hela tiden. Häll bara i lite i taget och vispa någon minut efter varje gång, totalt blir det vispning i ca 10 minuter!

Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar.

 


 

 

Gör tårtan så här:

Gör en tårtbottensats och dela upp den i så många skålar som du vill ha färger. Jag gjorde åtta färger.

 

 

Tillsätt lite pastafärg (jag köpte min här) med en tandpetare och rör om. Här kan man ju styra hur starka färger man vill ha.

Jag hade färgerna lila, turkos, blå, grön, gul, orange, rosa och röd.

Smöra en bakform på 20 cm i diameter och lägg i bakplåtspapper. Smöra bakplåtspappret också.

 

 

Häll i en av skålarna i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 7-10 minuter.

Ta ut och låt svalna lite innan du upprepar proceduren med att smöra och bakplåtspapret.

Grädda varje färg tills alla är klara (det är det här som tar tid)

Om man har 8 formar i samma diameter kan man ju självklart grädda några åt gången, men det hade inte jag.. :)

 

 

Låt bottnarna svalna på bakplåtspappret.

Tag sedan loss dem försiktigt. Jag skulle inte göra tårtan direkt utan plastade in bottnarna var och en för sig och frös in dem.

 

 

Två dagar innan jag skulle bjuda på tårtan gjorde jag fyllningarna så att de hann bli klara i kylen över natten. Limefrostingen kan man göra samma dag, och fluffy frosting bör göras samma dag så den inte blir seg.

 

En dag innan jag skulle bjuda på tårtan tog jag fram bottnarna och lät dem tina upp lite innan jag lade dem.

 

En fyllning per botten så det blir några som har samma fyllning. Jag började med citronmousse, vit chokladfluff och sedan limefrosting. Tänkte att det skulle vara gott med söt choklad mellan de lite syrliga frostingarna och det blev det!

 

 

 

När jag lagt alla bottnar såg det ut så här

 

 

Ville jämna till kanterna lite så jag tog en vass kniv och skar längs med kanten, bara jättelite.

Då blev det så här

 

 

Sedan lät jag tårtan stå inplastad i kylen över natten.

 

Samma dag som jag skulle bjuda på tårtan gjorde jag fluffy frosting och täckte tårtan med.

Antingen låter man tårtan vara vit i alla sin enkelhet, eller så dekorerar man som man vill.

Jag kom på att vi hade M&M´s hemma så jag valde att göra en regnbåge av dem!

 

 

 

När man sedan skär i tårtan blir det även där en regnbåge, riktigt coolt!

 

 

 

 

Tårtbitarna ser ut så här

 

 

Min son gillade regnbågstårtan också :)

 

 

Jag tycker definitivt att du ska prova att göra en sån här regnbågstårta för den är superkul att bjuda på och jättegod!!

 

Idén är väl att man ska ha just vita fyllningar eftersom det blir finare till alla färger, men man måste ju självklart inte ha just de fyllningar jag hade utan man kan ha vad som helst. Möjligheterna är oändliga! :)

 

Trevlig helg!

 

#1 - - Mikael:

Så snygg! Och god!

#2 - - Anonym:

DU ÄR MIN IDOL för du är så duktig :)

#3 - - Therese:

Wow :)

#4 - - Jennie:

Så jäkla fin!

#5 - - Ellen:

Ååå, fin! Vilken härlig sommarkänsla. Vilken himmel dina barn lever i!

#6 - - sara:

nej vad härlig tårta! :)

#7 - - jenny:

åååå så underbar. jag som älskar söta tårtor, gräddiga o sånt, tvekar inför fyllningarna.. eller??? vart köper man pastafärg??

#8 - - Sofie:

Du är så otroligt duktig! Ser riktigt smaskigt ut!!

#9 - - Carina-bakkonst:

WOW vilken tårta!!! Superfin och häftig! Kan tänka mig att gästerna blev riktigt imponerade. :o)

(Kul att du länka till mig!)

#10 - - Nattis:

Gud vad duktig du är! Den ser helt magisk ut

#11 - - Linda:

Riktigt läcker!! Den skulle nog göra succe på ett barnkalas utan tvekan!

#12 - - Hanna:

Fantastiskt fin tårta!!

Vilken av färgerna använde du? Tyckte det stod ej för förtäring på de flesta....

#13 - - Linn (knyttsak):

Har du inte visat bild på den här innan? Jag tycker att jag känner igen den? Inte för att det är något fel på att återanvända inlägg, jag är bara nyfiken.

#14 - - Coquina:

Vilken UNDERBAR härlig tårta =) Om du gillar kaffe får du gärna kika in på min matblogg då jag har en tävling där just nu =)

#15 - - Linda Englund:

Vilken underbar tårta!!!

#16 - - Sanna Jirbäck:

Åh, den där regnbågstårtan har jag velat göra jättelänge, den är så fin och ser så god ut. Har bara inte haft tillfälle =) Din blev också jättefin!

#17 - - cecce:

Undertbart! Tack för en utförlig beskrivning dessutom!.

Önskar dig en fin dag!

Kram/C

#18 - - Annica - annicake:

Vilken helt underbar tårta! Så supersnygg!!

Man blir glad av alla läckra färger! :)

#19 - - Tove:

Vilken otroligt häftig tårta! Kan tro att den tog lite tid men den är verkligen hur snygg som helst. Superfint!

#20 - - Carola:

Men vad härlig.. som en solig sommardag.. Jag med blev glad att titta på den.. man vill bara smaka :)

#21 - - Erika - Bakglädje:

Wow, vad läckert. :-)

#22 - - Johanna:

På hemsidan du länkade till "pastafärgen" så står det tydligt att den endast ska användas till dekorationer och ej förtäras.

Annars såg den god ut!

#23 - - Linda Runn:

Åh så fin den blev!

Det här måste jag göra någon gång



Mvh Linda Runn

#24 - - jenny:

johanna. det står att det bara är två av färgerna som ej ska förtäras ( i alla fall på 12paketet)

#25 - - Maria:

Ja fantastiskt vacker blev den verkligen! Har man tid så är det ju en väldigt rolig idé, känns tyvärr som att det är det som jag ofta saknar...

#26 - - Angelica:

LOVELY PERNILLA!!!!!! Jag blir helt galen av lycka när jag ser tårtan :)

#27 - - Sofie Mumsfillibaba:

Gud, vilken glad-tårta!!! Underbar!!!

#28 - - Milli:

Guud vilken härlig och färgrik tårta :) Håller med om att man verkligen blir glad när man ser alla färger. Kul att du delat med med hur du har gjort =)

#29 - - Pernilla -Bli min jäst:

Johanna: precis som Jenny skriver så är det två av färgerna i 12-packet (som jag har) som ej är godkända i Sverige. Det är Burgundy och Copper och jag har inte använt någon av dem i regnbågstårtan.

Allt i tårtan är alltså godkänt i Sverige och ätbart :)

#30 - - Pernilla -Bli min jäst:

Jenny: om du gillar gräddiga tårtor kan du ju anpassa fyllningarna så de blir som du gillar. Och man kan ha tjockare lager med fyllningar. Tycker du ska prova den, tårtbottnarna är ju precis som i en "vanlig" gräddtårta bara att de är lite tunnare. :)

Pastafärgerna har jag köpt på kakburken.se.

#31 - - Pernilla -Bli min jäst:

Hanna: jag använde dessa färger (från botten till toppen räknat):

Violet

Teal

Royal blue

Kelly green

Lemon yellow

Golden yellow

Pink

"No taste" Red



Alla är godkända i Sverige!

#32 - - Nicole:

#33 - - Nicole:

Hej jag tycker att den ser verkligen väldigt god ut. Men jag undar d här me tårtbotten, vad jag har förstått så har du använt 6 ägg till varje tårtbotten, men me andra ord så skulle man köpa en säck me ägg för att göra denna tårta. jag behöver verkligen ditt svar. MVH Nicole

#34 - - Cecilia:

Jamen se här! Så cool! Supersnyggt med så många färger, har nog aldrig sett en med så pass många. love it :)

#35 - - Carro:

Wow vilken häftig tårta!! Den bara måste göras :-) Om inte dottern redan hade valt att få en Labantårta på sin födelsedag så skulle jag nog göra en sån här..

#36 - - Emma:

Jag hittade till din blogg för ett tag sedan och när denna tårta kom upp blev jag helt kär! ;) Ska försöka mig på den till eurovison som är om några veckor. Hoppas bara den blir hälften så fin som din.

Tack för en superkul blog!

#37 - - jenny:

Hade gärna försökt mig på att anpassa fyllningarna, men jag är verkligen jättedålig på att veta vad som passar ihop.. ska ha barnkalas snart för min 5 åring och funderar på om fyllningarna är vuxensmak?

#38 - - Pernilla -Bli min jäst:

Jenny: jag har mailat dig!! :)

#39 - - Kikan:

Shit vilken unerbar tårta!!! Jag är så impad! Kram Kikan

#40 - - Ewe:

Hur gör man om man inte har någon färg hemma eller inte tycker om att använda "karamellfärg"/ färgämnen? Skulle du rekommendera att ha i t.ex. blåbär och hallon istället då eller blir det inge bra? Blir det för mycket smak? Smakar det rödbeta om man använder rödbeta för att få röd färg? Tack på förhand! :)

#41 - - Cele:

Den ser sååå god ut ;9!!! Ska nog göra den nån dag men har aldrig fattat vad diameter är.. :S

Och blir väldigt lät förvirrad så blev ganska snurrig när jag läste delarna med att frysa in tårtbottnarna och att låta saker stå i kylen och sånt där och att göra fyllningarna 2 dagar innan så att dem hinner kyla över natten och att ta ut tårtbottnarna 1 dag innan du skulle bjuda på tårtan... Och just det , jag har en fråga ; måste man frysa tårtbottnarna innan man gör tårtan? =3

#42 - - Erika:

Omg, måste be mamma köpa hem lite grejer för att göra en såndär! Men kan man köpa pastafärg någon annanstans än på internet?

#43 - - Elin pedersen:

Jag ska göra den här i helgen och undrar om jag kan använda syltsocker istället för gelesocker i citronmoussen?



Erika, panduro säljer 2-3 färger.

#44 - - Pernilla -Bli min jäst:

Elin: jag är osäker på om det funkar faktiskt, vågar inte säga att jag tror det är ok. Syltsocker ska användas när man gör sylt och gelesocker är istället för gelatin. Om du vill vara på den säkra sidan tycker jag du ska köpa gelesocker multi, det kostar inte så mycket och det är nog värt det :)

#45 - - viktoria:

oj en så fin och färgglad tårta. :-)

#46 - - Sofia:

snyggaste tårtan någonsin! men kan man använda karamellfärg kanske istället? :)

#47 - - Rebecca:

måste det nödvädigtvis vara pastafärgerna eller funkar karamellfärg också? Vad är det för skillnad på dessa två?



jättefin tårta för övrigt, ska nog försöka mig på en sån nån dag :)

#48 - - toom:

låter skit gott

#49 - - Maja Nilson:

Hej! Vilken fantastisk tårta! Man blir så glad av alla färger! Jag har bestämt mig för att testa göra en sån här men undrar över färger. Jag har pulverfärg hemma i alla olika färger, kan man ta det slipper jag köpa pastafärger? Maja

#50 - - Mi:

Men tanke på att du färgar smeten - använder du hela ägg eller bara vitorna? Färgar inte äggulor lite...?!?

#51 - - Pernilla -Bli min jäst:

Mi: Jag använder hela ägg. Äggulor färgar pyttelite men det syns inte genom färgerna :)

#52 - - Ida-Lotta:

Min son fyller ett år på fredag och min dotter 8 så jag har tittat runt lite och såg din sida guuu vad duktig du är.. Såg färglada tårtan och kastade mig in i köket på en gång. Hade inte mycket hemma så det vart rött blått och grönt sååå snyggt! Tack för en bra sida som jag kommer besöka många gånger framöver:)

Svar: Åh vad roligt, härligt att du hittade inspiration på min blogg :) Hoppas tårtan blev bra!
Pernie

#53 - - Sandra:

Kul recept.

Till er som undrar över karamellfärg VS pastafärg/gelefärg så är den enda skillnaden att karamellfärg inte är lika dryg som pastafärgen. Och kommer inte i massa oändliga färger. men självklart kan man använda karamellfärg.:-)

#54 - - Johanna:

Jag ska göra denna tårtan nu till imorgon till min dotters födelsedag, jag undrar om man kan göra bottnarna i en silikonform? Då borde man väl inte behöva ta till bakplåtspapper? :)

Svar: Det går nog jättebra att göra dem i en silikonform! Anledningen till att jag använde bakplåtspapper var för att snabbt kunna lyfta ur varje botten ur formen och grädda en ny. För att minska tiden det tar att grädda alla bottnar helt enkelt :) Men en silikonform svalnar ju lite fortare så det kanske funkar utan bakplåtspapper. Du får gärna berätta hur det blev efter du provat! Lycka till :)
Pernie

#55 - - Emma C:

Hej! Jag ska testa göra denna tårtan men jag vill veta om man kan göra allt på en och samma dag eller måste den stå i kylen med fyllningen i ett dygn innan? :)

Svar: Det underlättar om du lägger bottnarna med fyllning dagen innan den ska täckas/ätas. Då sätter sig fyllningarna i bottnarna och den blir stabilare, vilket gör den lättare att täcka! Så jag rekommenderar en dag innan, ja :) Lycka till!
Pernie

#56 - - Josefin:

Hej! Har gjort 3st tårtor till en fest i morgon . Men undrar hur långt före man ska äta den som man kan göra klart den med frosting


Svar: Man kan göra klart den dagen innan tycker jag! Hoppas det gick bra :)
Pernie

#57 - - Linn Alexandersson:

Hur fick du turkos färg? Har köpt mitt åtta pack med pasta färger men har ingen turkos färg. Något tips på hur jag kan blanda det?

Svar: Jag har turkos pastafärg hemma :) Men du borde väl kunna få till egen turkos med ljusblått och lite rosa eller gul i? Är inte så bra på hur man blandar egna färger men du kan ju alltid prova dig fram. Eller så beställer du en turkos färgburk :)
Pernie

#58 - - Tilion:

Tack för inspiration och toppenbra "vägledning" och bilder. Trodde aldrig jag skulle våga mig på något sånt när jag såg första bilden på tårtan. Men det var ju faktiskt inte så svårt! Ska bli skitkul att överraska gästerna på sonens ett års kalas med en "tråkig vit tårta"... Hehe:)
Mina bottnar blev dock inte lika tjocka som på dina bilder, (gjorde med 6ägg) men slutresultatet blev ändå helgrymt!
Tack!

Svar: Vad glad jag blir av din kommentar! JÄTTEKUL att du vågade dig på den och blev nöjd, och du har rätt, den är ju faktiskt inte så svår :) Hoppas gästerna blir nöjda, det är jag säker på att de blir, och ha ett härligt 1-årskalas!! :)
Pernie

#59 - - kicki:

Hej.
Har tittat på dessa tårtor länge och äntligen hittat ett recept på svenska!! De är så himla fina! Så nu blir det av att ge det ett försökt till min dotters 4 års kalas! :-)
Har en fråga eller 2 :-)
Hur många personer räcker tårta till?
Och det där gelésockret multi finns de i vanliga mat affärer?
Färg Pasta är beställt.
Ska lätta spara din blogg, tycker det är kul att försöka baka men är inte så grym. Än :-)




Svar: Vad kul att du ska göra tårtan till din dotters kalas :)Den tårtan jag gjorde i det här receptet skulle jag säga räcker till 12-15 personer.
Gelesocker multi hittade jag på ICA Maxi så det finns i lite större affärer med bra utbud :)
Kul att du hittat hit och välkommen tillbaka!! :)
Pernie

#60 - - Emma:

Hej!
Vilken superfin tårta, som förskollärare tilltalar den verkligen mig. Jag har tänkt försöka baka en sådan till min födelsedag men en av gästerna tål inte citrus. Min fråga är: Går det byta ut citron
-och limesaften i krämerna mot någon annan smak utan att det påverkar den vita färgen? Gärna något som går få tag i på vanlig matvarubutik?
Hälsningar

Svar: Hej Emma! Kul att du gillar tårtan och vill göra en själv :)Du kan ju alltid byta ut smaken mot någon essens, det finns massor att välja mellan. Man köper dem lättast på nätet men det finns väl några i matvaruaffären, t ex vanilj. Om du bor i Stockholm kan man slinka in på Essensfabriken (http://www.essencefabriken.se/) där finns massor av goda smaker!
Eller kika in på strosselochannat.se. Eller så kör du en naturell frosting, då blir det mer sockersmak istället men det funkar ju. Då utesluter du bara lime/citron. Kanske blir lite tråkigt, men du kan ju alltid göra en större sats vit choklad-fluff och bara ha det i tårtan! Lycka till :)
Pernie

#61 - - Emma:

Hej igen!
Hur hög blir en sats på 6 ägg om man lägger all smet i formen? Tänkte göra fem färger (lager). Min form är 23 i diametern. Ska jag göra två satser eller räcker det med en?
Hälsningar

Svar: Svårt att säga exakt hur högt det blir, har inga mått i huvudet... Skulle tro att du behöver fler än sex ägg om formen är 23 cm. I och för sig hade jag åtta färger, så 6-8 ägg beroende på hur höga bottnar du vill ha. Du behöver inte göra dubbla satser, ta bara fler ägg i så fall och använd "lika-delar"-metoder. :) Hoppas du förstår vad jag menar, och lycka till!
Pernie

#62 - - Caisa:

Halloj.
Har några funderingar, om jag gör den klar till söndag, klarar den sig en dag till eller hinner den bli dålig?
Tänkte ha den som födelsedagstårta på min dotters 1årsdag, passar fyllningen eller är den mer för äldre barn och vuxna?
Funderade göra bottnarna i engångs pajformar ev aluminium, är de en dum ide?
Måste säga att den ser helt underbart god ut :)
Vilken fin sida du har :)

Svar: Tack för din kommentar! Jag tror bara det är bra om du gör tårta en dag innan så hinner den stå till sig och bottnarna suger åt sig av fyllningarna lite mer. Tycker fyllningarna som jag hade i min regnbågstårta passar både vuxen som barn :)Låter ju som en bra ide att göra dem i aluminiumformar, hoppas det blev jättebra! :)
Pernie

#63 - - Lillemor:

Älskar din blogg! Ett litet tips om man ska göra många tunna bottnar och inte har så många formar. Köp aluminiumformar så går det såå mycket fortare! ;)

Svar: Jättebra tips, tack snälla!!
Pernie

#64 - - Emma:

Hej!
Det blev en tårta med chokladmousse och fläder. Riktigt god! Den blev väldigt hög så det behövdes inga stora bitar för att stilla sötsuget. Idag har jag gjort en med tre lager, hoppas den blir lite mer lätthanterlig :D
Glad midsommar!!!
Hälsningar

Svar: Vad härligt att höra! Tack detsamma, hoppas ni hade en bra midsommarafton!!
Pernie

#65 - - Anonym:

Gjorde du sockerkakssmet till tårtbottnarna?
Kan man ha sylt, vaniljsås osv istället för det där vita saken du har emellan bottnarna?

Svar: Ja jag gjorde vanlig tårtbotten, enligt "lika delar".Man kan så klart ha vad man vill mellan, min tanke var att ha vita fyllningar så att bottnarnas färger framhävs. Men det där är ju en smaksak :)
Pernie

#66 - - Tina:

Jag har gjort tårtbottnar som ligger i frysen och väntar på att bli en tårta. Funderade bara på fyllningarna. De recepten som du har, är det så det räcker till hela tårtan, eller är det en sats per lager?

Svar: Vad kul! De recepten räckte till hela min tårta som jag gjorde, har för mig att det blev över. Lycka till!
Pernie

#67 - - Sofie:

Underbar sida!

Jag tänkte göra denna till min 30-årsdag i november :) Undrar vad du tycker om att täcka med sugarpaste? Tänkte borsta på lite glitter och ha några ljus/dekorationer på nämligen. Hoppas jag lyckas hälften så bra som du.

Svar: Tack snälla du!! Det funkar jättebra att täcka med SP, det blir snyggt det med. Jag har gjort en rosa regnbågstårta som jag täckte med vit SP, den finns under kategorin tårtor eller om du googlar på "Pink rainbow cake bli min jäst". Låter jättesnyggt att borsta på glitter och ha ljus/dekorationer :) Det går säkert jättebra, hör av dig om du behöver råd eller hjälp med något!
Pernie

#68 - - Sandra:

Nu känner jag mig dum men i cullitronmoussen står det "vispa grädden till ett skum" vadå skum? Jag förstår inte o ska göra tårtan på torsdag. Menar du att bara vispa upp det lätt? Gjorde bottnarna på "vanliga" ägg o förstår varför man ska ha STORA 😝

Svar: Ja nu när du säger det så låter det konstigt, grädde brukar väl aldrig vispas till ett "skum".. men det menas med att man ska vispa den tills den börjar tjockna, alltså inte för fast. Hoppas det funkar fast du inte gjorde på stora ägg? :)
Pernie

#69 - - Sandra:

Ok! Tack för ditt snabba svar, ska provbaka 1års tårta till helgen o har sneglat på denna Lääänge😄 bra att man får upptäcka missar innan det riktiga kalaset är, som tex med äggen😊 super bra blogg by the way, är inne mer eller mindre varje dag!

Svar: Tack snälla, kul att du tycker det! :) Lycka till nu, hör av dig om du undrar något mer, och du måste ju skicka en bild på tårtan sen :)
Pernie

#70 - - Stina:

Shit va fin tårta! Jag gjorde en fuskvariant av regnbågstårta på min dotters 3årskalas förra året och var mycket uppskattad, nu fyller hon 4 på torsdag och har önskemål om en likadan.. Tänkte ge mig på en "riktig" denna gången och hittade din, den ser helt underbar ut och receptet är så utförligt skrivet att jag faktiskt vågar ge mig på det :) Hoppas den blir lika bra som din! Jag tänkte följa ditt recept med 6 ägg och 8 bottnar, men göra 2 tårtor (har 2 kalas..). Hur många räcker receptet till på ett ungefär?

Svar: Tack snälla, kul att du gillar både receptet och tårtan :) Skulle tro att tårtan räcker till ca 10-12 personer med de måtten jag gjorde. Lycka till, och hör av dig om du har fler frågor, plus att du gärna får höra av dig och berätta hur det gick sen :)
Pernie

#71 - - Josefin:

När jag ska göra fluffy frosting får jag inte den att bli kall med hårda toppar. Jag har följt receptet och testat nu två gånger, har du något tips?

Svar: Oj, vad tråkigt. Det är svårt att svara på. Har du vispat äggvita och socker tills det blivit som maräng? Har du värmt sockerlagen, dvs INTE kokat den? Och sen låtit den svalna lite innan du vispat ner den i marängen? Om du följt receptet exakt som det står så vet jag inte tyvärr, det har alltid funkat när jag gjort :(
Pernilla Lyck

#72 - - Anonym:

Så himmla fin