Brownies med baileysfyllning

Jag har jobbat i två nätter och inte haft tid att baka, så idag var jag jättesugen!
Det kliade i bakfingrarna :)

Hade egentligen tänkt baka något helt annat men snubblade över en variant av det här receptet på nätet och blev jättesugen! Det var inte brownies i det men det var jag sugen på så jag gjorde en egen version.
Det var enkelt att göra och tog inte så lång tid, såna recept gillar vi ju :D

Och det blev supergott! Gillar ni brownies och baileys så kommer ni gilla det här!!


 

Brownies


100 g smör el margarin

100 g blockchoklad

2 ägg

2 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

 

 

 

Gör så här:

Smöra en form på ca 20x30 cm och lägg ett bakplåtspapper över så att det täcker hela formen. Smöra gör man för att pappret ska fastna bättre.

 

 

Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Tag av från plattan och låt svalna lite.

 

 

Blanda ner ett ägg i taget och rör om.

 

 

Rör sedan ner socker, vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör om ordentligt.

 

 

Bred ut smeten i formen.

 

 

Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 18-25 minuter. Mina tog 20 minuter. Tag ut och låt svalna.

 

 

Baileyskräm


100 g smör el margarin

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl florsocker

1 äggula

2-4 msk Baileys likör

5 msk kakao

 

 

 

Gör så här:

Vispa med elvispen ihop alla ingredienserna till en kräm.

 

 

 

 

Jag hade i 4 msk Baileys för att det verkligen skulle smaka Baileys, men då känner man även spritsmaken.

2 msk tycker jag var för lite, då smakade det mer smör, men man får prova sig fram till vad man gillar!

 

 

Dela browniesen på hälften och bred ut krämen på ena halvan.

 

 

Lägg den andra halvan över krämen.

 

 

Skär upp i bitar och njut! :)

 

 

 

Förvara browniesen i en tät burk i kylen. De går bra att äta kylskåpskalla men det är jättegott att värma dem i 15-20 sekunder i micron innan man äter dem tillsammans med vispgrädde eller glass! :D

 

 

 

 

Smultronmacarons


Idag kände jag för att baka macarons igen.
Ville prova min nya smultronessens och gjorde därför smultronmacarons :)
Allt gick väldigt bra, smeten såg perfekt ut och de höjde sig i ugnen.

Det gick som på räls kan man säga, ända tills jag skulle fota kakorna...

Lade några av dem i en kartong och fotade, sen ställde jag kartongen på bordet och skulle bara fota några enstaka macarons.
Då hör jag en smäll och min son skriker "kolla, Leia gjorde så däääär" och när jag tittar dit så har Leia dragit ner hela kartongen och hälften av macaronsen ligger på golvet!!!!

Snacka om ångest, det tar ju ändå lite tid att baka dem. Och idag är jag väldigt trött, dvs jag har inte så mycket tålamod som jag skulle vilja ha...
Men några lyckades jag rädda och det var som tur var inte alla som låg i kartongen.
Hrmpf.

Nåja, här kommer bilderna i alla fall! :)


 

 

 

 

 

Så här nöjd var Leia

 

 

Jag gjorde macaronsen enligt det här receptet, jag lade dock till några droppar vaniljessens i marängsmeten precis innan jag skulle klicka ner smeten i spritspåsen. Beskrivning med bilder på hur man gör macarons hittar ni här.

Fyllningen bestod av smörkräm smaksatt med smultronessens:

 

Smultronsmörkräm

100 g smör el margarin

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

3 tsk smultronessens

Ev. hushålls eller pastafärg

 

 

 

Gör så här:

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och luftigt.

Vispa ner äggulan.

Tillsätt till sist essens och färg och rör om.

Spritsa ut krämen på ena kakan och sätt ihop med en lika stor.

 

 

 

Glöm inte att ställa in kakorna i kylen när de är färdiga, de är sjukt mycket godare dagen efter!

 



Baked Alaska cupcakes with fluffy frosting



För några veckor sedan höll jag på att dö av förtjusning när jag läste en av mina favoritbloggar.
Det här receptet är genialiskt!
Tänk er den bästa av två världar, där man har blandat muffins med glass. Då får ni det här receptet!
Tack till fina Manuela för att hon kom på det här :)


 

Jag valde en av mina favoritglassar, Baked Alaska, man kan ta den smak man gillar. :)

Och så hittade jag ett recept på frosting som såg supersmarrigt ut, det hittade jag här.

 

 

Baked Alaska cupcakes

100 g smör el margarin

2 ägg

150 g socker

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

200-250 g Ben & Jerrys Baked Alaska

 

 

Gör så här:

Häll socker, vaniljsocker och smör i en bunke och vispa det fluffigt. Jag har tyvärr ingen assistent, typ Kitchen aid, så jag använde elvispen. Det funkade. Men jag hade hellre gjort det i en assistent så det så :)

 

 

Det här var så fluffigt jag fick det med min lilla elvisp

 

 

Tillsätt ett ägg i taget och vispa/mixa några minuter i taget efter varje ägg

 

 

Tills allt är ordentligt blandat

 

 

Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner blandningen i smör och äggblandningen.

 

 

Mixa ihop allt (om du har en assistent) eller vänd ner mjölet tills det är blandat och en slät smet.

 

 

Sen är det dags att ha i glassen! Jag använde alltså Baked Alaska

 

 

Jag gröpte ur några skopor och lade dem i en skål på vågen

 

 

...och så rörde jag runt lite och mosade glassen så den blev lite mer lätthanterlig

 

 

Såna här söta isbjörnar är det i glassen :)

 

 

Rör ordentligt så att du har en fin, slät smet

 

 

Sätt muffinsformar i en muffinsplåt

 

 

...och klicka i smeten till knappt hälften

 

 

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter, känn med en sticka efter 15. Om stickan är torr är de klara!

Om inte kan man grädda dem i tre minuter till åt gången tills stickan är torr.

Mina tog 20 minuter och då blev de så här

 

 

Jag provåt en direkt när den kom ut från ugnen och det var den godaste muffin jag någonsin ätit!!

De smakar verkligen som glassen :)

 

Nu till frostingen:

 

 

Fluffy frosting

2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Ev karamellfärg eller pastafärg, några droppar

 

 

Gör så här:

Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda.

Ta sedan av kastrullen från plattan.

 

Vispa äggvitorna och vaniljsockret tills det blir mjuka toppar i smeten.

Det ska bli som marängsmet som man kan vända upp och ner över huvudet utan att spilla :)

 

Häll i sockerlagen i marängsmeten och vispa hela tiden. Häll bara i lite i taget och vispa någon minut efter varje gång, totalt blir det vispning i ca 10 minuter!

Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar.

Om du vill ha i färg gör du det samtidigt som du vispar.

 

Så här ser den färdiga frostingen ut utan färg

 

 

Jag delade upp min i två delar och färgade den ena rosa med den här färgen

 

 

Med några droppar i blev det så här

 

 

Sedan klickade jag i både vit och rosa smet i spritspåse och försökte separera dem så de höll sig på varsin sida i påsen. Därefter spritsade jag på frostingen och dekorerade med blommor i sugarpaste och lite rosa strössel samt mjuka pärlemorkulor.

Voila, klart för fika!

 

 

På den här bilden ser man att det är både rosa och vit frosting

 

 

 

Ser det inte ut lite som mjukglass ovanpå muffins? Tycker att frostingen blev ljuuuvlig, tjock och fluffig och söt!

Den smakar precis som den ser ut! :D

 

 

 

Tyvärr var inte de vita formarna så bra, de släppte och blev bruna i ugnen... :( Jag satte några muffins i fina formar från Kalasform, gud så fina de är!!

 

 

De här cupcakesen går bra att dekorera och sätta in i kylen över natten, min man som tog med några till skolan sa att frostingen blev lite seg bara. Kunde dock inte få ur honom om det var bra eller dåligt :)

 

 

 

Visa fler inlägg