Daimfluff


För er som inte provat att göra fluff någon gång tycker jag verkligen att det är dags nu!
Det är en underbar tårtfyllning och den är superlätt att göra.
Och det bästa av allt är väl att det är så lätt att göra och att man kan ta sin favoritchoklad :)

Tänk bara på att inte lämna kastrullen på spisen och göra annat, det går så fort och tre sekunder räcker för att fluffet ska bli förstört :(


Daimfluff

3 dl vispgrädde
180-200 g Daim


Gör så här:

Värm grädden på spisen.

OBS! Grädden får EJ koka!

Lägg i Daim och rör om tills den smält. Det tar ett bra tag innan det hårda har smält.

 

 

Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar men gärna över natten.

När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt.

Färdigt!  :)


Blåbärsmousse


Det här är en jättegod mousse att ha i tårtor!
Den passar med någon slags fluff, t ex daimfluff som jag ska ha i en av helgens tårtor.
Den är ganska lätt att göra också, jag utgick från receptet på hallonmousse som jag brukar använda mig av men gjorde några ändringar :)



Blåbärsmousse
-räcker till ett lager i en tårta 24-26 cm i diameter

4 gelatinblad
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde



Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.



Tina blåbären (om de är frysta) och mosa dem sedan med stavmixer till en puré.



Lägg blåbärspuré och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.


Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i blåbärspurén. Rör om tills gelatinet löst sig.



Ställ åt sidan och låt svalna lite.

Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner blåbärspurén i grädden tills allt är blandat.




Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.




 

 

 

Grillad ananas med grillströssel


Oj vad varmt det är idag! Helt underbart!!
Hoppas det fortsätter så här hela sommaren :)

Igår var det ju också fint väder och då blir jag nästan alltid sugen på två saker: grilla och rosévin :)
Så igår blev det just det!
Först grillade vi kycklingfilé med stekt färskpotatis och kall hemmagjord chevrésås, mums!

Efter det grillade vi efterrätten; ananas!
För ett tag sedan fick jag hem två påsar med grillströssel för att prova.
Det är en nyhet för sommaren från Caj P och meningen är att man ska strössla över det här på frukter innan man grillar.

 

Vi provade choklad och vanilj.

Jag skivade färsk ananas och lade skivorna på en tallrik.

 

 

Sedan hällde jag över strösslet och gnuggade in det i ananasen lite.

 

 

Sen var det klart för grillen!

 

 

Grillade några minuter på varje sida tills skivorna fick lite färg.

Jag serverade med lite vaniljglass och det var jättegott!

 

 

Jag tycker dock inte att det blev så mycket smak av strösslet, jag kände det knappt.

Ananassmaken är i och för sig väldigt stark i sig och kanske tog över lite, men jag blev ändå lite besviken.

 

Nästa gång ska jag prova att lägga frukterna i folie ihop med strösslet och lägga hela foliepaketet på grillen, för det står att man ska kunna göra så också. Det kanske gör att strösslet stannar kvar på frukterna och det borde vara en fördel.

 

Nu ska jag sätta mig på balkongen en stund innan jag drar igång med allt bakande. Ska börja förbereda för helgens två tårtor, det är en hel del att göra och det är skönt att vara ute i god tid :)

 

Ha en strålande dag!!!  :D

 

 

 

 

Visa fler inlägg