Sista dagen att tävla!

Vill bara påminna om att idag (fram till kl 00:00) är sista dagen för att tävla och vinna lyxiga plåtburkar!
Om du inte redan tävlat tycker jag inte du ska missa chansen att få hela 300 kr att handla de underbara burkarna och annat fint för :)

Regler och information och själva tävlingen hittar du här.

Lycka till och trevlig valborg! :)

Blueberry cheesecake

Igår satt jag och bläddrade i Leilas första bakbok A piece of cake och hittade en massa som jag vill baka.
Varje gång jag kollar i den hittar jag något nytt, jättemärkligt! :)

Jag är inget stort fan av cheesecake i vanliga fall och trodde aldrig jag skulle baka en, men tyckte jag kunde ge det ett försök eftersom den här innehöll vit choklad och blåbär.
Jag älskar i alla fall vit choklad och blåbär och förstår inte hur det skulle kunna vara äckligt med de ingredienserna :D

Det blev en jättefin cheesecake och den var faktiskt väldigt god, för att vara en cheesecake!
Riktigt maffig blev den, jag som alltid brukar ta två bitar av allt kunde bara äta en.
Tog med den till Sofia i min mammagrupp så att vi kunde fika lite när vi kollade på bröllopet :)

Såg ni på bröllopet förresten?
Vad tyckte ni??
Det är alltid pampigt och vackert med bröllop, jag är verkligen svag för kungligheter och sånt så jag tyckte det var jättefint! Satt dock inte klistrad vid tv:n, det blir inte så när man har en pigg liten (snart) 1-åring :)




Blueberry cheesecake

Kexbotten:

300 g digestivekex
150 150 g smör

Cheesecakesmet:

600 g Philadephiaost
2.5 dl kesella 10%
1 1 dl strösocker
1 1 dl majsstärkelse
2 2 tsk vaniljsocker
600 3 st ägg
1 1 dl vispgrädde
200 200 g vit choklad
1 1 ½ dl blåbär


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.

Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.

Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.

Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte blir för mörk (jag behövde aldrig göra det eftersom min var perfekt i färgen efter 40 minuter).

Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

Ta ut och låt svalna. Ät den ljummen eller kylskåpskall.


 

 

 

Avslutar med en bild på min egna prinsessa som var på bra humör idag :)

 

Sega brownies med Toblerone

Idag fick jag oplanerat men störttrevligt besök av min jobbarkompis Marina!
Vi har pratat om att vi ska ses så himla länge men det har inte blivit av, och då pratade vi även om att jag skulle baka något chokladigt och kladdigt som hon gillar.

När jag fick veta att hon skulle komma funderade jag på vad som skulle passa att fika på och tänkte att det inte är många som tackar nej till en god brownie.

Testade ett recept härifrån men insåg när jag börjat baka att jag bara hade tre ägg hemma, receptet krävde fyra.
Vad gör man när man står där med sleven i handen, jo man kör ändå! :)
Dessutom tyckte jag det var så herrans mycket socker i receptet så jag minskade på det.

Och tänk vad bra det blev, vet inte om det brukar bli så här gott annars, med fyra ägg och mer socker, men på mitt vis blev det hur som helst himmelskt!

Skulle nog vilja påstå att det är den godaste brownien jag ätit, i alla fall hittills :)
Den blev seg men ändå lite kladdig, precis som en brownie ska vara!

 

Sega brownies med Toblerone

 

230 g smör el margarin

230 g mörk choklad

450 g socker

2 tsk vaniljextrakt

3 ägg (eller fyra om man nu känner att man har mycket ägg hemma :p)

130 g mjöl

Toblerone eller någon annan god choklad

 

 

Gör så här:

Smält chokladen med smöret i en skål över vattenbad.

 

 

Rör under tiden och ta sedan av bunken från värmen när allt är smält.

 

 

Tillsätt socker och rör om.

Häll sedan i vaniljextraktet, det går bra med vaniljsocker om du inte har extrakt.

Tänk då på att helst använda äkta "vaniljsocker", det är svarta prickar i det. Ofta kan man köpa "vanillinsocker" i mataffären utan prickar, och då är det inte äkta vanilj i. Det är stor skillnad på dem tycker jag!

 

Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om efter varje ägg.

 

 

Tillsätt till sist mjölet och rör om lite lätt tills allt är blandat.

Nu är smeten färdig!

 

Täck en plåt eller form med bakplåtspapper, jag använde en form som är 30x20 cm.

Dutta några droppar vatten i formen för att bakplåtspappret lättare ska fastna!

Jag hällde i drygt hälften av smeten och tryckte sedan ner chokladbitar.

 

 

 

Sedan hällde jag i resten av smeten ovanför och smetade ut den försiktigt med en sked så att den täckte chokladen.

 

 

In med den i mitten av ugnen på 160 grader i ca 25 minuter.

Man brukar se när brownies är färdiga då de får en yta som spricker lite när de känner sig klara :)

 

 

Oh my god så gott! Skickade med några hem med Marina så att jag inte skulle äta upp alla själv...

 

För övrigt så håller jag i just denna stund på att baka igen, det finns igen hejd på mig idag verkar det som!

Imorgon måste man ju ha något gott att smaska på när det är the Royal wedding :D

Vad det blir får ni se imorgon... :-P

 

 

 


Visa fler inlägg