Hallonmousse
Det finns några olika recept som cirkulerar på nätet, jag har provat två olika och kommit fram till att det här är det jag gillar mest. Det är utan philadelphia och väldigt enkelt att göra, och så är den frisk och syrlig och smakar jättemycket hallon.
Precis som det ska vara! :)
Det här receptet räcker till ett normaltjockt lager i en tårta.
(bild lånad från bjuti)
4 gelatinblad
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.
Passera hallonen genom en sil, försök få ut så mycket "saft" som möjligt ur hallonen. Till slut ska det bara vara fröna kvar.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama bort vattnet. Lägg dem i hallonen och rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.
(receptet hittade jag här.)
Jag hade tänkt att kanske använda den här moussen i en tårta, men jag förstår inte riktigt. Ska man först mosa hallonen mot kanten i kastrullen och sen ta upp dem och passera de i en sil?
Kan man göra så att man passerar dom först och sedan har i "saften" i kastrullen?