Chokladmuffins med polka

Igår bjöd jag över några i mammagruppen för att hjälpa mig äta upp tårtan.
Då blev jag ju så sugen på att baka lite mer... :) 
Ja det var ju knäppt men man kan faktiskt inte bara slänga dumlefluff och jordgubbsgrädde!
Det blev ju en massa över från när jag gjorde tårtan. :)

Därför bestämde jag mig för att göra muffins och spritsa på fluffet och grädden.
Dock hade jag i lite philadelphia-ost i grädden för att den skulle bli lite stadigare.

Muffins med dumlefluff

 

Muffins med jordgubbsgrädde

 

Chokladmuffins -12 stycken

100 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 1 dl gräddfil

1 dl röd mjölk
1
4 3 dl vetemjöl

1 dl kakao
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, gräddfil och mjölk.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti.

Provstick med en sticka, stickan ska vara torr när du drar ut den.

 

Receptet är en egen variant av Leilas recept i Piece of cake, jag ändrade lite efter vad jag hade hemma.

Innan jag gräddade mina muffins puttade jag ner några chokladbitar av Marabous Polka i smeten.

Det blev jättegott! :)

 

Många har frågat hur jag gjorde dumlefluff till tårtan.

Det är superenkelt!

Man kan göra fluff med i stort sett vilket godis som helst tydligen, jag har bara testat dumle än så länge.

Men jag kommer testa vit choklad, daim och kanske någon annan choklad typ japp eller fransk nougat.

Det viktigaste att tänka på är att det måste stå kallt över natten, innan man vispar.

Annars kan det skära sig.

 

Dumlefluff

3 dl grädde

ca 180 gram Dumle

 

Värm grädden på spisen.

OBS! Grädden får EJ koka!

Lägg i Dumle och rör om tills de smält.

Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar men gärna över natten.

När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt.

Färdigt!

Vill man använda annat än Dumle är det bara att ta någon annan choklad i ungefär samma mängd, mellan 150-200 gram.

 

För övrigt så tror jag att dumlefluff är det finaste ordet jag hört. Bara ordet frambringar dregel i munnen och ljuv musik i öronen på mig :)

#1 - - Linda Englund:

Tack så mycket!

Ska testa någon dag =)