Gyllenbruna frasvåfflor -bästa receptet!



I helgen gjorde jag våfflor som vi smaskade på till lunch, vilken riktig lyxlunch!
Barnen var överlyckliga :)

Har provat en himla massa recept på våfflor men blir alltid besviken när det står att de ska vara frasiga.
Oftast är de frasiga direkt när de kommer ur järnet men de mjuknar väldigt snabbt. Så ska det inte vara!
Jag vill ha knaprigt och frasigt hela tiiiiden!!

Kollade i Rutiga kokboken, ICA:s, och hittade en herrans massa våffelrecept.
Hade svårt för att bestämma mig för vilket jag skulle våga ge mig på och till slut blev det en variant av två.

Och herreminje, vilken fullträff jag fick till!!
De här våfflorna är ren perfektion, de var så knapriga att kanterna kändes som chips, och de mjuknade inte utan höll sig frasiga ända tills de kom långt ner i magen :)

Som det ska vara. Here it is -receptet!


 

Extra frasiga våfflor

 

100 g smör

3 dl grädde

1 - 1½ dl vatten

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)

 

 

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.

Rör samman grädden, vattnet, mjölet och bakpulvret.

Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret.

 

Värm upp våffeljärnet och smörj det med lite flytande margarin, använd gärna en pensel.

Grädda våfflorna gyllenbruna.

Servera med tillbehör som t ex glass, vispad grädde, sylt, färska bär.

 

 

 

Åh vad gott, våfflor äter man alldeles för sällan!

 

 

Till helgen blir det semmelbak, ska testa en ny variant :)

 

Kram på er!

#1 - - Martina:

De ser väldigt goda ut :) Jordgubbar och choklad får allt att se lyxigt ut.

#2 - - Sabinas tårtor:

Ser ruskigt gott ut

#3 - - Matilda:

Ser grymt gott ut! Det här receptet ska jag testa på våffeldagen, men ungefär hur många våfflor blir det?

#4 - - Pernilla -Bli min jäst:

Matilda: ja du, vad kan det ha blivit, cirka 6-8 stycken tror jag!!

Tycker absolut att du ska prova :)

#5 - - Elin:

OJ! Va härligt det låter med våfflor. Ska nog ta det till fruskost i helgen...

#6 - - Henrik Stigell:

Du får allt att se så gott ut på dina bilder, första bilden får munnen helt vattnig :D

#7 - - felicia:

Du har rätt, man äter det allt för sällan! Äggvåfflor är min favorit. Lättvispad grädde med jordgubbssylt är ju det bästa till, fast färska jordgubbar är nog snäppet bättre ;)

#8 - - Anna:

Testade att göra dom och de va underbart goda, och väldigt frasiga... :)

#9 - - Lina:

Supergoda! Tack!

#10 - - Pia:

Ser gott ut ! Själv har jag gjort våfflor på mandelmjöl. LCHF stuk och dem blev goda och frasiga.
En fråga - är samtliga bilder ovan fotade av dig ???
Såg den översta bilden på vår ICA Kvantum fb sida i Landvetter. Gbg !
Häls Pia

Svar: Det låter spännande med LCHF-våfflor, kul att de blev goda :)Japp, alla bilder är tagna av mig, tack för tipset. Då har de "lånat" min bild...
Pernilla Lyck

#11 - - ɑ n n i k ɑ:

Super mumsigt :D