Gyllenbruna frasvåfflor -bästa receptet!
I helgen gjorde jag våfflor som vi smaskade på till lunch, vilken riktig lyxlunch!
Barnen var överlyckliga :)
Har provat en himla massa recept på våfflor men blir alltid besviken när det står att de ska vara frasiga.
Oftast är de frasiga direkt när de kommer ur järnet men de mjuknar väldigt snabbt. Så ska det inte vara!
Jag vill ha knaprigt och frasigt hela tiiiiden!!
Kollade i Rutiga kokboken, ICA:s, och hittade en herrans massa våffelrecept.
Hade svårt för att bestämma mig för vilket jag skulle våga ge mig på och till slut blev det en variant av två.
Och herreminje, vilken fullträff jag fick till!!
De här våfflorna är ren perfektion, de var så knapriga att kanterna kändes som chips, och de mjuknade inte utan höll sig frasiga ända tills de kom långt ner i magen :)
Som det ska vara. Here it is -receptet!
Extra frasiga våfflor
100 g smör
3 dl grädde
1 - 1½ dl vatten
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Rör samman grädden, vattnet, mjölet och bakpulvret.
Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret.
Värm upp våffeljärnet och smörj det med lite flytande margarin, använd gärna en pensel.
Grädda våfflorna gyllenbruna.
Servera med tillbehör som t ex glass, vispad grädde, sylt, färska bär.
Åh vad gott, våfflor äter man alldeles för sällan!
Till helgen blir det semmelbak, ska testa en ny variant :)
Kram på er!
De ser väldigt goda ut :) Jordgubbar och choklad får allt att se lyxigt ut.