Steg för steg: Skor i sugarpaste


Jag insåg för ett tag sedan att jag köpt två utstickare/formar för att göra små barnskor i sugarpaste men aldrig provat dem.
Eftersom jag är ganska baktokig köper jag ganska mycket bakgrejer och ibland glömmer jag bort vad jag köpt....

Härom dagen provade jag att göra båda varianterna av skor och det var verkligen jätteenkelt!
De större skorna passar bra på en tårta medans de mindre skulle vara jättesöta på cupcakes.
Jag tänkte börja med att visa den större varianten.



 


Visst är de söta?



Här kommer beskrivning på hur jag gjorde!



Det här behöver du:


 

En utstickare för skor, sugarpaste, vatten (min gröna vattenpenna syns på bilden), en liten kavel och en duttare.

 

 

Utstickaren består av tre delar (de röda till vänster i bild):

 

 

Börja med att kavla ut sugarpaste (förkortning SP). Dutta lite maizena på underlaget så fastnar inte SP:n.

 

 

Stick ut alla tre delar.

 

 

Låt dem torka i någon minut.

 

Pensla sedan den ovala biten med vatten på kanterna.

 

 

Ta biten som ser ut som en båt och tryck fast den längs kanten på den ovala delen.

 

 

Pensla sedan med lite vatten längs kanten där bak.

 

 

Sätt fast den sista delen längs kanten, hålen ska vara uppåt.

 

 

För att "pimpa" skon lite satte jag fast en tunn kant längs ner på skon, den limmade jag också fast.

Kanten gjorde jag i rosa.

Jag gjorde även remsor som fick bli rosa skosnören, de limmade jag fast i hålen.

 

 

 

Skon är nu klar!

 

 

Vill man ha två skor kan man självklart göra en till, de är inte särskilt formade till varken vänster eller höger så det funkar bra att göra i samma utstickare!

 

Visst är det enkelt?!?!

Det finns en liknande utstickare till sneakers, den måste jag köpa så jag kan göra converseskor enklare :)

Jag har gjort converseskor tidigare, men då använde jag pappersmall och det var lite pilligare.

 

Det är ju supergulligt med barnskor på tårtan, de här skorna tycker jag ser lite gammaldags ut, som mina första skor som står hemma i bokhyllan :)

Tror de skulle passa perfekt på en doptårta! :D

 

Imorgon ska jag visa hur jag gjorde den andra varianten av skor, den mindre varianten!

 

KRAM!

 

 

 

 

 

 


#1 - - Lydia:

Åh vilka söta! du år såå duktig!

#2 - - Pernilla:

Måste bara säga att du är så fantastiskt duktig!!! Sitter och läser din blogg så ofta jag kan och blir så imponerad jämt av allt du gör. Ha en bra nationaldag Kram från en som beundrar din konst

#3 - - Stina:

Är sugarpaste ätbart? :) och tänkte på en annan sak. Kan du inte visa hur du gör "krämen" som är mellan macaroons? Riktigt grym blogg! :)

#4 - - emma:

Har kollat runt lite på din blogg.... KAN SNART ÄTA UPP DATASKÄRMEN! Allt ser så hilma gott ut!! ^^ Tack för de awesoma recepten också, måste övertala mamma att testa några :D

#5 - - Susanne:

Gud vad söt <3 Du är så otroligt duktig !! :) Ha en fortsatt trevlig kväll !

#6 - - Katja:

Va duktig du e! :)



Jag har perioder då jag verkligen älskar att baka, allt och ingenting i stora mängder. Men aldrig varit i närheten till denna skicklighet. Vill så gärna :) Måste öva!



Inspirerande blogg! :)

#7 - - Madde:

Vilken fin blogg du har =D

#8 - - Kristin @ The Chocolate Box:

Jättesöta! Har aldrig jobbat med SP & har fått för mig att det är så svårt att göra sådana här saker, men verkar ju inte alltför komplicerat. Får prova nån gång :)

#9 - - Susanne:

Hej.



Brukar kolla in din blogg och du ska stor ära för dina alster!!

Såg dina barnskor och liksom dig har jag prövat att göra converse, läckra som bara den! Några utstickare har jag inte sett att köpa, var finns de och vilken bra vattenpenna, sån vill jag ha, vart har du köpt den?



Susanne

#10 - - Susanne:

glömde skriva... väntar på att få se de små skorna du skrev om du skulle göra o lägga in...

S