Bake-a-long med Kungsörnen


Idag har jag varit på ett otroligt trevligt event inne i stan!

Jag var inbjuden av Kungsörnen till en bake-a-long som de kallade det.

Det innebar helt enkelt att jag och en massa andra bloggare och tidningsmänniskor skulle få veta mer om Kungsörnens nya mjöl och hur man bakar med det.

Det är tre nya sorters mjöl; Vinjett vetemjöl, Vinjett fullkornsmjöl och Evolo fullkornsmjöl.


 

Det här mjölet ska ha bättre egenskaper än vanligt mjöl, delvis eftersom det är gjort på vårvete.

Det innebär att vetet sås på våren istället för hösten, och sen skördas det på hösten, så att det får växa under de varmare månaderna.

Vill ni veta mer kan ni läsa om det här.



När jag kom till Adam & Albin Matstudio där eventet var bjöds det på kaffe och kaka i fina koppar.
Kaffet serverades från underbara silverkannor!


 

 

 

Här lyssnar vi på Maria Blohm, som höll i eventet och lärde oss en massa bra saker om brödbak.

 

 

Sen fick vi prova att baka vår egen baguette!

Baguetterna blev lite som våra små barn, alla höll koll på vilken baguette man gjort och sen var vi stolta över det vi skapat :)

 

Här ska jag börja forma min baguette

 

 

 

Vi delades in i grupper med fyra personer i varje grupp. De fyra fick dela på en baguetteplåt :)

 

Här är Eva Nordlinder som var en av mina gruppkamrater.  Eva är chefredaktör och grundare av tidningen Hembakat som ju är min favoritbaktidning! Det var jättekul att träffa henne :)

 

 

 

De andra i min grupp var en tjej från tidningen Elle Mat&Vin som jag tyvärr glömt namnet på, och Johanna Frölander som jobbade på tidningen Solo. Fick ingen bra bild på hela gruppen :(

 

Här är baguetterna precis innan de ska in i ugnen

 

 

 

Det skulle sprayas med vatten rakt in i ugnen

 

 

 

Här har en av de andra grupperna tagit ut sina baguetter och kollar in dem noga

 

 

Här är våra baguetter, min är längst till höger

 

 

Avslutningsvis bjuder jag på en bild på mig och min baguette :)

 

 

 

Jag hade jättetrevligt, träffade en massa roliga människor och lärde mig supermycket om brödbak!

Kommer prova de nya mjölerna snart, det låg några paket i goodiebagen så det finns inget som kan stoppa mig nu.

 

Baguetten var för övrigt väldigt god, den ligger numera och vilar tryggt i både min och min familjs magar :)

 

 

Nu är det dags att sova för mig, är så himla trött, men imorgon blir det halloncupcakes här på bloggen!

 

Kram!

 

 

 

 

 

 

 


#1 - - Johanna:

Men HERREJÖSSES vad du är duktig männska! :) Nu har jag kollat igenom din blogg och dött lite grann. Vilken talang! Och det var superkul att träffas igår, hoppas att vi träffas igen! Kram

#2 - - Anonym:

så många härliga bilder =) du e så duktig

#3 - - Nellie-Sockertussen:

Supersnygga baguetter ;)



Jag har en tävling på min blogg som jag tror att skulle passa dig =)

Kom gärna förbi!



Kram

/Nellie



http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html

#4 - - yasmine modell mamma och fru:

snygga baguetter säkert super goda. kraam