Mörk chokladbrownie med dulce de leche och mörk kokoschoklad


230 g smör el margarin
230 g mörk choklad
2,5 dl farinsocker/ljust muscovadosocker
(det går bra med vanligt strösocker men blir lite sötare)
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
ca 200 g mjöl
Dulce de leche/kondenserad mjölk som kokas
Mörk 70%-ig choklad med kokos
Gör så här:
Smält chokladen med smöret i en skål över vattenbad.
Rör under tiden och ta sedan av bunken från värmen när allt är smält.
Tillsätt socker och vaniljsocker och rör om.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om efter varje ägg.
Tillsätt till sist mjölet och rör om lite lätt tills allt är blandat.
Nu är smeten färdig!
Täck en plåt eller form med bakplåtspapper, jag använde en form som är 30x20 cm.
Dutta några droppar vatten i formen för att bakplåtspappret lättare ska fastna!
In med den i mitten av ugnen på 160 grader i ca 25 minuter.
Man brukar se när brownies är färdiga då de får en yta som spricker lite när de känner sig klara :)
Låt brownien svalna i formen och bred sedan över ett tunnt lager Dulce de leche.
Här kan man ju ha precis så tunnt eller tjockt lager man vill beroende på hur mycket man gillar Dulce de leche.
Hacka mörk choklad (med kokos om man gillar kokos, annars kan man ta med en annan smak eller utan, tror det blir sjukt gott med mörk choklad med havssalt i) och strö över Dulce de lechen.

Nu är det klart, skär lagom stora rutor!


Det är söndag, jag är ledig och ska väl försöka hitta på något roligt även om det regnar :)
KRAM!
Hej! Ser riktigt gott ut. Jag undrar om du kommer att baka någon halloween tårta nu när det snart är halloween. Hur smakar sugerpaste?