Kladdig chokladkaka med mycket choklad!
Fy vad kallt det är ute idag! Jag lämnade min son på dagis och det kändes som att näshåren frös till is.
Brrrrr!
Jag håller mig inne med min tillfrisknande dotter och funderar på vad vi ska äta för gott till fredagsmyset men även på om jag ska baka eller göra lite glass.
Trevliga saker att fundera på :)
Förra helgen hade vi gäster här hemma, det var min mans pappa med fru och min mans syster med man.
Min man lagade indiskt, jag bakade Naanbröd och så provade jag ett nytt recept på en chokladkaka.
Chokladkakan blev lite som en kladdkaka med mycket choklad i, supergod!
Receptet som jag provade sa dock inte hur stor springformen skulle vara vilket gjorde att jag råkade grädda den några minuter för länge. Förmodligen hade jag större form än vad som användes i receptet och även om jag kortade gräddningstiden med fem minuter var det inte tillräckligt. Smaken var det dock inget fel på :)
Därför tänkte jag förkorta den ännu mer i receptet så att ni får en helt perfekt kaka om ni bakar den! :)
Här kommer receptet som jag hittade i boken "Chokladfabrikens desserter".

Chokladkaka
8-10 bitar
100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
3 msk kakao
1½ dl mjöl
50 g mörk choklad 70%-ig
50 g vit choklad
Vispgrädde
Gör så här:
Dela chokladen i små bitar. Smörj en springform, 22-24 cm i diameter.
Jag använde en springform som är 23 cm i diameter. Tänk på att om ni använder en mindre form kan det behövas någon minut mer i ugn och för större form någon minut mindre. I det här receptet utgår jag från min 23 cm-form.
Bröa springformen med antingen kokosflingor eller lite mjöl blandat med kakao. Jag gör nästan alltid det sistnämnda, blir superbra!
Smält smöret.
Vispa ägg och socker så det blir lite fluff i det, det funkar att vispa för hand, det ska ej bli vitt som till sockerkaka.
Blanda ner kakaon i smöret och häll chokladsmöret i äggblandningen.
Vispa lite till så allt blandas.
Häll mjölet i smeten och rör om tills smeten är jämn.
Häll smeten i formen.
Strö över den hackade chokladen. I ursprungsreceptet skulle det vara 50 g mörk choklad men jag hade även på 50 g vit choklad, mycket choklad blir GOTT och jag gillar blandningen av vit och riktigt mörk choklad :)
Grädda i ugn på 175 grader i 26-30 minuter.
Sätt timern på den minsta tiden och kolla till kakan, ser den väldigt lös ut kan man sätta in den någon minut till.
Vispa grädden medan kakan gräddas. Man kan med fördel ha i några teskedar vaniljsocker eller någon god likör (Baileys eller Dooleys) i den vispade grädden. Vänd då bara ner tillsatsen så det blandas med grädden.


Snart kommer en rolig tävling här på bloggen där du kan vinna MASSOR av snacks!
Mmmm...såg ju hur smaskig ut som helst! Jag älskar kladdkaka så det här borde ju vara en kaka för mig :-)