Oreobollar
Nu var det länge sen jag gjorde de här Oreobollarna.
100 g smör (rumsvarmt)
1,5 dl strösocker
3 msk starkt kaffe
4 tsk kakao
2 tsk oboypulver
1 msk vaniljsocker
ca 10-12 Oreokakor
ca 3 dl havregryn
2-4 msk marsansåspulver
Pärlsocker eller krossade oreos till garnering
Gör så här:
Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.
Häll ut havregrynen i en skål och mixa sedan oreokakorna i mixern.
Vispa smör och socker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas.
Tillsätt kakao, oboypulver och vaniljsocker och de finmalda havregrynen och oreokakorna. Rör ihop till en fin smet.
Om smeten skulle bli för tjock kan man ha i lite mer kaffe. Det beror på hur många oreos man tar antar jag.:)
Till sist ska marsanpulvret i, börja med den mindre mängden och rör om.
Marsanpulver blev jag tipsad om av en av mina läsare. Det utvidgas när det det kommer i kontakt med vätska och gör alltså bollarna lite fastare. Man kan utesluta pulvret om man vill, det går lika bra, och man kan ta 2-4 msk, det spelar inte så stor roll, men gör alltså bollarna fastare i konsistensen.
Rulla i lagom stora bollar och rulla dem sedan i antingen pärlsocker eller krossade oreos.
Den här delen var lite trixig eftersom smeten är väldigt fast och det inte är det lättaste att få sockret/krosset att fastna på bollarna. Vill man så kan man rulla bollarna i smält choklad innan man rullar dem i socker/kross.
Jag provade båda varianterna men tror att pärlsocker var populärast :)
Härligt att se att du är tillbaka med ett nytt inlägg!
Oreobollarna ser supersmarriga ut! =)