Hemmagjorda Delicatobollar 2.0
Delicatobollar
100 g smör (rumsvarmt)
0,5 dl råsocker
1 dl florsocker
3 msk starkt kaffe
4 tsk kakao
2 tsk oboypulver
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
Mörk choklad
Kokos/pärlsocker
Gör så här:
Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.
Vispa smör och båda sorterna socker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas.
Tillsätt kakao, oboypulver och vaniljsocker och de finmalda havregrynen. Vispa till en fin smet.
Ställ in i kylen en halvtimme.
Tag sedan fram ur kylen och rulla i lagom stora bollar.
Ställ sedan in dem i frysen i en halvtimme.
Smält mörk choklad i en skål i micron och rulla bollarna i chokladen.
Avsluta med att rulla dem i kokos eller pärlsocker.
Låt dem stelna i kyl en stund innan de avnjuts :)
Som ni ser på bilden ovan rullade jag några av bollarna i mörk smält choklad och pärlsocker samt kokos, och några struntade jag i att täcka med smält choklad och rullade dem bara i kokos/pärlsocker.
Tycker båda varianterna blir jättegoda. Om det fanns ett sätt att få en riktigt tunn hinna av den mörka chokladen på bollen så skulle det vara perfekt, problemet är att chokladen blir ganska tjock.
Men som sagt, båda varianterna var goda :)
Nu ska jag snart åka och jobba natt igen.... Imorgon blir det tårta här på bloggen, håll utkik! :)
KRAM!
Hejsan! Jättefin och trevlig blogg. Tänkte bara tipsa om hur du får chokladen tunnare. Blanda i lite matolja i den smälta chokladen, smakar ingenting och hindrar inte chokladen från att stelna. Gör den bara lite tunnare och finare. Hoppas det hjälper dig litegrann iallafall. :-)