Toscakaka med hasselnötter


Igår var jag riktigt baksugen. 
Vanligtvis brukar jag ha svårt för att bestämma mig för vad jag ska baka men så var det inte igår. 
Jag har varit sugen på sockerkaka i flera veckor och kände att det skulle bli perfekt med en toscakaka. 
Slängde ihop den här kakan som blev supergod. Det var svårt att bara ta EN bit, och jag tog med den till jobbet där den blev en succé! :)




Toscakaka med hasselnötter

Ca 12-15 bitar 


3 ägg
2 1/2 dl råsocker (går bra med vanligt strösocker)
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl grädde
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

 
 
Hasselnötstosca

25 g smör
1 dl sirap
1 dl matlagningsgrädde
3 dl hasselnötter
1 dl farinsocker 



Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och rör ner grädden (det funkar med mjölk också) och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
 
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm) och grädda kakan mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.
 
Gör under tiden toscasmeten. 
Hacka hasselnötterna grovt. 
Rör ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull och låt dem koka samman i ca 5 minuter.

Ta ut kakan efter ca 18-20 minuter och  bred över toscablandningen. 
Ställ in kakan i ugnen igen och fortsätt grädda på samma temperatur i ca 10-15 minuter tills den är gyllenbrun.
Ta ut och låt svalna. 





#1 - - jovana:

hej, jag undrar om du har tips på någon god sås/täcke eller liknande man kan ha på/till vitchoklad-kladdkaka? :D

Svar: Har du sett receptet på den vita kladdkakan som finns här på bloggen? Kolla under kategorin kladdkakor så hittar du det! Där finns en sås som är god :) har även provat med mörk choklad, typ mörk choklad smält i grädde. Enkelt och gott! :)
Pernie