Toscakaka med hasselnötter
Igår var jag riktigt baksugen.
Vanligtvis brukar jag ha svårt för att bestämma mig för vad jag ska baka men så var det inte igår.
Jag har varit sugen på sockerkaka i flera veckor och kände att det skulle bli perfekt med en toscakaka.
Slängde ihop den här kakan som blev supergod. Det var svårt att bara ta EN bit, och jag tog med den till jobbet där den blev en succé! :)

Toscakaka med hasselnötter
Ca 12-15 bitar
3 ägg
2 1/2 dl råsocker (går bra med vanligt strösocker)
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl grädde
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hasselnötstosca
25 g smör
1 dl sirap
1 dl matlagningsgrädde
3 dl hasselnötter
1 dl farinsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och rör ner grädden (det funkar med mjölk också) och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm) och grädda kakan mitt i ugnen i ca 18-20 minuter.
Gör under tiden toscasmeten.
Hacka hasselnötterna grovt.
Rör ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull och låt dem koka samman i ca 5 minuter.
Ta ut kakan efter ca 18-20 minuter och bred över toscablandningen.
Ställ in kakan i ugnen igen och fortsätt grädda på samma temperatur i ca 10-15 minuter tills den är gyllenbrun.
Ta ut och låt svalna.


hej, jag undrar om du har tips på någon god sås/täcke eller liknande man kan ha på/till vitchoklad-kladdkaka? :D