Chokladbollar med Center
Jag har varit så himla sugen på chokladbollar i flera dagar! Konstigt att man bara blir sugen på något så där utan att förstå varför :)
I alla fall, härom dagen var jag ganska produktiv och gjorde både chokladbollar och cake pops.
Både blev jättegoda, cake popsen ska jag visa en annan dag :)
Eftersom det blev så himla gott att blanda i Geisha i chokladbollar kollade jag vad jag hade hemma i godisförrådet, och där låg lite Center.
Varför inte tänkte jag, det funkar nog :)
Och det gjorde det!
Den här gången bara blandade jag ihop lite, utan att använda våg och mått, men det blev bra ändå!
Det här receptet utgick jag ifrån, det är samma som jag använde till Geishakulor...bollarna! :D
0,5 dl socker
3 dl havregryn
1 msk kakao
1-2 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe
100-200 g Center (beroende på hur stark Centersmak man vill ha)
Blanda rumsvarmt smör med sockret ordentligt.
Tillsätt havregryn, kakao, vaniljextrakt och kallt kaffe.
Krossa Centern. Jag lade den i en påse och krossade dem med skaftet på en kniv.
Eftersom det är rinnig fyllning blir det lite smetigt men det blir bara gott :)
Här har ni en beskrivning av hur man kan göra, fast då med Geisha. Det är samma princip.
Blanda ner den krossade Centern i chokladbollsröran och rör om ordentligt.
Ställ in i kylen en stund, 15-20 minuter räcker, då går det lättare att rulla bollar av det.
Ta ut ur kylen, rulla små bollar i händerna och rulla dem sedan i pärlsocker.
Vill man inte ha socker kan man rulla dem i kokos eller liknande.
Sen är det klart för att njutas av! :)
Enkelt och hur gott som helst!
Gaaah! Detta är ju livsfarligt för en chokladbolloman som jag. :-]