Chokladbollar Geisha-style


Igår var jag och familjen bjudna på julfest! Ja ni läste rätt, julfest mitt i sommaren! :)
Min kompis Caroline och hennes man Johan brukar skoja till det lite och göra tvärtom, dvs fira jul mitt i sommaren och midsommar vid jul.
De firar givetvis "vanlig" jul och midsommar när alla andra gör det också, de här festerna är bara en bonus kan man säga :)

När vi kom dit stod julgranen mitt i trädgården och så låg det en massa julklappar under den.
Vi lade dit våra och tog sen några andras :)


Det fanns glögg och pepparkakor, rödkål och prinskorvar, rödbetssallad och julgodis.
Kan medge att det är en lite konstig känsla att äta sånt och dricka glögg i sommarkläder, men härligt :)
När jag ändå pratar om Caroline vill jag passa på att tipsa om hennes nya bok Skamfläck. Den har precis släppts och om den bara är hälften så bra som hennes första bok "14 år till salu" så kommer den vara grymt bra!

Hur som helst, eftersom jag vet att Caroline älskar chokladbollar tänkte jag att det kunde vara kul att slänga ihop en sats i någon ny variant! Det resulterade i de här chokladbollarna med en smak av godiset Geisha som ju är så gott.

Kan tillägga att jag först tänkte döpa dem till Geishakulor innan jag insåg att det ju är något... helt annat.
Kunde blivit pinsamt här på bakbloggen ;)





Chokladbollar med Geisha
 
100 g smör
0,5 dl socker
3 dl havregryn
1 msk kakao
1 tsk vaniljextrakt (el. vaniljsocker)
1 msk kaffe
25+8 stycken Geisha


Gör så här:
Blanda rumsvarmt smör med sockret ordentligt.
Tillsätt havregryn, kakao, vaniljextrakt och kallt kaffe.
Krossa 25 Geisha-godisar. Jag lade dem i en påse och krossade dem med skaftet på en kniv.

 

...tills de såg ut så här.

 

 

Blanda ner den krossade Geishan i chokladbollsröran och rör om ordentligt.

Lägg resterande 8-10 Geisha i en skål och värm i micron, tjugo sekunder åt gången. Det behöver inte vara helt smält men på gränsen, så att det är jättemjukt. Häll sedan ner det i röran och blanda väl.

 

Ställ in i kylen en stund, 15-20 minuter räcker, då går det lättare att rulla bollar av det.

 

Ta ut ur kylen, rulla små bollar i händerna och rulla dem sedan i pärlsocker.

Vill man inte ha socker kan man rulla dem i kokos eller liknande.

 

Sen är det klart för att njutas av!!! Om man förvarar dem i kylen stelnar de lite mer än vanliga chokladbollar (pga Geishan) så då kan det passa bra att ta fram dem en stund innan de ska ätas för att mjuka upp dem lite :)

 

Eftersom jag skulle ge bort mina lade jag dem i silkespapper i en fin kartong, så här blev det:

 

 

 

 

 

Ikväll ska jag baka en tårta för att fira att det nu är 300 personer som gillar Bli min jäst på Facebook!!

Underbara ni, tack för att ni finns och följer bloggen och skriver så snälla saker!!

Det är tack vare er som bloggen blir så mycket roligare att hålla på med :)

 

Har du ännu inte gillat Bli min jäst på Facebook så kan du göra det här. Kom igen, vill ju baka en 400-tårta ;)

 

Trevligt fredagsmys på er :)