Sockerkaka
Den här sockerkakan bakade jag för ett tag sedan när jag skulle få besök av min kompis Vajb.
Brukar göra en sockerkaka när hon kommer och fikar och ibland är det ju bara så gott med en vanlig hederlig sockerkaka. Inga krusiduller :)
Det här receptet brukar jag använda mig av när jag vill göra en vanlig kaka, vet att det funkar bra och det är lätt att röra ihop. Och det är lätt att tillsätta smak efter tycke.
Jag tycker det är grymt gott att ha i både lite vanilj och lite citron, så att man bara anar smakerna där någonstans :)
Sockerkaka
50 gram smör el margarin (godast med smör)
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en halv citron
1 dl mjölk
Gör så här:
Smörj och mjöla/bröa en hålform på ca 1- 1,5 liter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa äggen och sockret tills smeten blir vitaktig, det tar några minuter.
Blanda mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och citronskalet. Rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt smöret och mjölken och rör om tills smeten är jämn och fin.
Häll smeten i formen.
Jag använder mig av en silikonform, det blir grymt bra resultat!
Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.
Låt kakan stå kvar i formen i några minuter innan du stjälper upp den på ett fat. Låt den där kallna under formen.
Se så fin den blev!
Mums! En bit nybakad sockerkaka med ett glas kall mjölk är bland det bästa som finns!
Jag har fått många frågor om bakverk till Alla hjärtans dag och jag har lite grejer på gång. Måste bara få tid över till att baka.. men det kommer! :)
Hoppas ni har det bra där ute i snöstormen! :)
Kram!
Lägg i grädde istället för mjölk så blir den extra saftig! har min gamla mormor lärt mig:)