Chokladrosor
Jag har några nya silikonformar jag ville prova så igår bakade jag en saftig chokladkaka.
Receptet som är från Sju sorters kakor var för en stor kaka men jag delade upp smeten i silikonformarna och det gick lika bra.
Kakan blev jättesaftig och riktigt chokladig, urgod! Särskilt när den var helt nybakad :)
Är jättenöjd med alla silikonformar jag provade, tänkte visa er rosorna först.
Det är verkligen underbart med silikonformar, jag penslade dem bara med lite olja innan jag hällde i smet och kakan lossnade hur lätt som helst! För er som inte provat kan jag verkligen rekommendera er att testa!
De här rosformarna har jag fått i födelsedagspresent så jag vet inte var de kommer ifrån.
Tycker de är hur söta som helst! :)
Farmors chokladkaka
1 stor form eller ca 12 små
1 dl kakao
2½ dl mjölk
1 1/4 dl socker
125 g margarin el smör
1½ dl socker
2 ägg
1½ msk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form (el flera) som du ska använda. Jag penslade med lite olja.
Blanda kakao, mjölk och socker i en liten kastrull.
Koka upp blandningen och låt den svalna.
Rör matfettet och sockret pösigt, jag vispade med elvisp.
Tillsätt äggen och vaniljsockret.
Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten växelvis med chokladblandningen.
Häll smeten i formen/formarna.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme, eller ca 15 minuter om du använder dig av små formar. Känn med en sticka, den ska vara torr.
Låt svalna innan de tas ur formarna.
Jag är ledig idag och håller på att förbereda för en tårta som ska vara klar på lördag.
Tårtbakande är alltid kul :)
Ha en mysig torsdagskväll :D
Men så söta! :)