Death by chocolate med Nutellafrosting


Usch.
Jag är sjuk och det är inte roligt alls.
Har feber och ont i halsen och är allmänt hängig :(

Idag var jag tvungen att ställa in helgens tårta eftersom jag inte orkar ställa mig och baka.
Jättetrist!!
Men man måste väl lyssna på kroppen så jag försöker vila så mycket jag kan så jag blir frisk fort.

Tänkte visa er den här "tårtan" eller kakan jag gjorde för ett tag sedan.
Min nya favoritkaka är Death by chocolate och min nya favoritfrosting är Nutella cream cheese frosting.
Därför ville jag prova att föra samman mina nya favoriter och det passade jag på att göra en dag när jag skulle jobba hela natten så att vi hade något mumsigt att fika på :)

När jag gjorde Death by chocolate första gången gjorde jag den i en siffersilikonform och då blev den perfekt!
Men sen har jag provat att göra den några gånger i en rund springform och det påverkar gräddningen ganska mycket, jag har fortfarande inte lyckats få den perfekta konsistensen på kakan i en rund form.
Den här gången sjönk kakan ihop i mitten och jag tror det beror på att jag gräddade den för kort, för den var ganska lös i mitten. Det blev lite som chokladmousse, gottigott :)

Men jag får fortsätta prova mig fram för den är fantastiskt god oavsett om den inte blivit perfekt. :)


 

Gör en Death by chocolate i en rund springform

Gör Nutellafrosting:

 

Nutella cream cheese frosting

 

60 gram rumsvarmt smör

120 gram Philadelphiaost

3-4 msk Nutella

4 dl florsocker

1 tsk vaniljessens

 

 

 

Gör så här:

Vispa samman allt till en fluffig frosting.  Jag tog det jag hade hemma och då blev det de här måtten, man kan göra större eller mindre smet och jag tror det funkar bra så länge man har dubbelt med Philadelphiaost mot smöret.

Florsocker och Nutella kan man tillsätta efter konsistens och smak :)

 

 

Låt kakan svalna och bred sedan frostingen över kakan, ev kan man dela kakan i två delar och ha frostingen emellan.

Jag strödde över krossade Oreos och lite björnströssel för att få lite glad färg på kakan :)

Jättesmarrigt!!

 

 

 

Nu är jag helt slut, måste lägga mig på soffan...

Kram!

 

 

#1 - - Anette:

Mums!

#2 - - Sara:

Uch stackars dig. Hoppas du blir frisk snart. Jag tänkte göra denna kakan te helgen :)

#3 - - Sabina tårtgalen:

Ser jätte gott ut. Jag måste pröva nutella froStingen.

#4 - - Kaksmulan:

Krya på dig!! Jag testbakade denna kaka för "söta sakers" kokbok och råkade ut för samma problem att den "säckade" lite i mitten. Fick tipset att baka den i en sockerkaksform med hål i mitten.

#5 - - Magda:

Krya på dig! Ville även passa på att fråga när receptet till de glutenfria cupcakesen kommer? Kram!

#6 - - Pernilla -Bli min jäst:

Kaksmulan: jaha det kanske är så då att det är svårt att lyckas, skönt att höra att det inte bara är jag som har problem :) Men det BORDE gå, ska prova igen! :)



Magda: Det kommer, kanske redan idag! :)

#7 - - Anonym:

#8 - - simone:

oj oj va gott de ser ut,mums

choklad älskar ja och gjorde faktiskt cupcakes med egen nutella frosting,mumma

#9 - - Pia:

Hej

Jag testade kakan i går och den var verkligen super god. Gjorde den i springform och den säckade oxå ihop men det gör inget. Kan kanske beror på att man inte skall vispa ägg/socker ihop fluffigt enligt boken. Jag hade inne den i ca 40 min, tog ut den när stickan precis hade blivit torr. Jag spritsar på nutellafrosting efter jag skurit upp den, supergott !

Jag har den i kylen och värmer den lite i micron

så att den blir mjuk o lite varm innan jag bjuder på den. Smakar som nybakat. Kakan kommer jag baka fler ggr.

P.s. Jag hade bara i 3 msk kakao

( det räcker, tycker jag )

Må gott !