Vaniljbullar

När jag gjorde dem förra gången gömde jag vaniljkrämen i mitten, den här gången ville jag prova att spritsa i vaniljkrämen i bullen.









... eller sockerbullar ;)
i vilket fall är de sååååå goda! Måste testa att baka någon gång!
Vi kallar dom pariserbullar. Skumt va? Men så heter dom här på stadens konditorier. När man kommer till stora staden brukar de inte förstå vad man menar...
Vaniljbullar... Det riktigt vattnas i munnen. Det här är något som verkligen tar mig tillbaka till när jag var liten. Jättefina, ser så gott ut!
Hej!! Vaniljkrämen blev inte tjock som den borde vara:S vad kan jag ha gjort för fel?
Hej! Jättemysig blogg du har måste jag säga! Sen till vanliljbullarna, eller krämbullarna som de kallas på bageriet där jag jobbar! Vi gör så att efter bullen gräddats låter vi den svalna, sen gör vi ett litet hål i bullen med ett finger, fyller en spritspåse med vaniljkräm och spritsar bullen full med vanilj! De ska bli rikligt fyllda med vanilj och väga en hel del ;-)
Keep up the good work!!
linnea: trycker ni ner fingret uppifrån så det blir en grop å sedan spritsar i eller sticker ni in spritsen i bullen å fyller inne i den utan att man ser krämen sen?
Jag kallar dom som norskarna gör för Skolelebuller. Goda är dom, måste testa igen.
Hej
Måste bara säga att jag älskar att titta in på din blogg...
Vaniljbullar är en av mina favoriter också men när jag gör dom bakar jag vanliga släta bullar som jag fyller med vaniljkräm efter att dom är gräddade och har kallnat.
Jag använder en smal, lång tyll att spritsa in vaniljkrämen i bullarna med. Sen på med smält smör och doppa i socker:)
Vaniljkrämen blir inte "seg" om man gör så...men det här är ju hur jag gör och som jag tycker är smidigt!
Med vänlig hälsning//Madeleine