Den 25/3 varje år är det våffeldagen.
Jag blir så lätt påverkad av alla temadagar för jag blir alltid sugen på våfflor när våffeldagen närmar sig och man ser våfflor överallt :)
Om ni ska göra våfflor imorgon vill jag tipsa om de här våfflorna som blir grymt frasiga!
De mjuknar inte som många våfflor gör efter man lagt dem på tallriken, utan frasar ordentligt när man tuggar.
Inte de nyttigaste våfflorna, men de godaste tycker jag :)
Extra frasiga våfflor
100 g smör
3 dl grädde
1 - 1½ dl vatten
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Rör samman grädden, vattnet, mjölet och bakpulvret.
Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret.
Värm upp våffeljärnet och smörj det med lite flytande margarin, använd gärna en pensel.
Grädda våfflorna gyllenbruna.
Servera med tillbehör som t ex glass, vispad grädde, sylt, färska bär.
Jag har testat några andra varianter av våfflor, ni kanske vill prova någon av dem?
Belgiska våfflor, recept
här.
Det går bra att göra dem i vanligt våffeljärn också, som jag gjort på bilden nedan.
Grädda kakor i våffeljärnet, jag gjorde jappkakor. Recept
här.
Nybakade kakor direkt från våffeljärnet :)
Kanelbullevåfflor är också gott. Recept
här.
Hoppas ni har en fin påskhelg och en trevlig våffeldag! :)
KRAM!
Men åh! Hade missat att det är våffeldagen, jag är helt galen i våfflor. (Kör 5:2-dieten och fastar idag, var nästan plågsamt att se dessa bilder ;) Men imorrn får jag äta igen... )