Strösseltårta med Hello Kitty

 
När min dotter fyllde 3 år förra månaden gjorde jag tre tårtor på rad.
Först en regnbågspannkakstårta, sen en Skylanderstårta med Hello Kitty till barnkalaset (som hölls gemensamt med vår son) och till sist en strösseltårta med Hello Kitty.
 
Snacka om att jag fick användning för den där Hello Kitty-figuren!
Jag tyckte det var onödigt att kasta den och göra en ny så jag sparade den och satte den på alla tre tårtorna :)
Det är därför ni känner igen den, om ni gör det ;)
 
 
Jag har länge velat göra en strösseltårta då jag tycker de är såååå coola och fina, och det kan vara gott med något annat än marsipan och sugarpaste på en tårta.
Det var det också.
Det här visade sig bli en riktigt populär tårta, och om jag får säga det själv så var det den godaste.
 
Så här blev den!
 
 
 
 
CItronbottnar "lika delar"
Ett tjockt lager glasscreme
Ett lager hallonmousse
Spacklad med päronsmörkräm färgad i rosa
Täckt med nonpareille-strössel
Dekoration av sugarpaste
 
 
Bottnarna gjorde jag i min höga tårtform för att jag ville ha en riktigt hög tårta.
Det kanske var så att jag råkade göra den liiiite för hög. Den blev inte helt stadig.
Nästa gång ska jag nöja mig med lite under två decimeter i höjd :)
 
 
 
 
Här är några bilder på hur jag gjorde den. Det var inte så jättesvårt, jag tror att man kan få in snitsen om man gör det några gånger :)
 
Nästa gång ska jag inte göra riktigt så tjocka fyllningar eftersom det gjorde att det blev en utbuktning på tårtan. Dessutom ska jag vara noggrannare med att spackla den riktigt fint och rakt. Man lär sig av sina misstag ;)
 
 
 
 
För er som undrar vad citronbottnar är så gjorde jag enligt "lika delar" men hade i ganska mycket rivet citronskal och lite citronsaft i smeten, precis när jag rörde om de sista gångerna innan jag hällde smeten i formen för gräddning. Supergott!
 

Den var som sagt över två decimeter hög och det gjorde att det var ganska svårt att skära den i bitar.
På slutet när det inte var så mycket kvar av tårtan ramlade den eftersom den inte kunde hålla balansen..
Nästa gång blir det en något lägre tårta som sagt :)
 
 
Nästa helg blir det tårta igen, då fyller jag själv år! Förmodligen blir det en jordgubbstårta enligt tradition på min födelsedag, men vi får se.

Kram på er så länge så hörs vi snart igen!
 
 
#1 - - Mamma:

Så fin O ser jätte smaskig ut.Du har ju fullt upp att tillverka Tårtor till Familjen ju! Kramar till dej!!

Svar: Ja de här månaderna är det fullt upp :) KRAM!
Pernie

#2 - - Kimmey ~ Kung varje dag:

Häftig!

Svar: Tack! :)
Pernie

#3 - - Bakande Sara:

Så tjusig!

Svar: Tack så jättemycket! :)
Pernie

#4 - - Linnea:

Wow! Häftig! Är det inte svårt att "rulla" tårtan i strösslet? Utan att den faller ihop alltså? :)

Svar: Tack! :) Det är lite pilligt men det viktigaste är att man lägger bottnarna dagen innan så att fyllningarna hinner gå ihop med bottnarna och bli lite mer stabila. Sen var det ganska lätt :)
Pernie

#5 - - Malin:

Jisses vad tjusig! Du är verkligen fantastisk vilken fantasi.

Svar: Tack snälla du! :)
Pernie

#6 - - anna :

Jätteläcker tårta. Enkelt & väldigt vackert. Ibland är det enkla väldigt stilfullt. Hade varit jättefin utan Helle Kitty också!

Svar: Ja visst är det så Anna. Tack så jättemycket! :)
Pernie

#7 - - Amanda :

Riktigt häftig tårta! :)

Svar: Tack!! :)
Pernie

#8 - - Sandra:

Fantastisk tårta! Jag undrar hur bred du gjorde den dock?

Svar: Kommer inte ihåg exakt hur bred formen är, men ca 12-14 cm i diameter skulle jag gissa :) Tack snälla!!
Pernie

#9 - - Anna:

Hej!
Läcker tårta. Jag undrar om man kan täcka tårtan dagen innan med strössel? Eller tror du att det kan "lösas" upp av smörkrämen?

Hälsningar Anna

Svar: Jag vågar tyvärr inte svara på det... tror att den klarar sig men man vet ju aldrig. I och för sig så hade vi tårta kvar i kylen hela helgen när jag gjorde den här och det funkade bra :)
Pernie

#10 - - Fröken:

Har kollat på de flesta tårtorna som du har skapat och vilken talang du besitter! :) Hur lång tid brukar en tårta ta att göra? Förstår att det beror på motiv m.m. men i genomsnitt?

Svar: Tack snälla!! Kul att du kollat på mina tårtor :) det tar ofta väldigt lång tid, längst om jag gör figurer i sp på. Skulle gissa att en tårta med enkla dekorationer tar 4-6 timmar och en med avancerade dekorationer ca 10 timmar i genomsnitt. Har hänt att jag hållt på 10 timmar med EN gubbe :)
Pernie

#11 - - Beata:

Hur "bygger" du upp glasscrémen? Det är så slätt på utsidan och "sticker inte ut", hur lyckades du?

Svar: Jag gör så här när jag fyller tårta: http://bliminjast.se/2012/may/att-fylla-en-tarta.htmlSå gjorde jag även när jag gjorde den här tårtan :)
Pernie

#12 - - Caroline:

Ska göra Hello Kitty- tårtan till min dotter nästa vecka :) Var hittar jag receptet på päronsmörkrämen?
Tack för många bra recept! Har du Instagram så man kan följa dina kreationer?

Svar: Hej! Vad kul att du ska göra HK-tårtan :) jag tror tyvärr inte att jag har lagt ut recept på päronsmörkrämen på bloggen, men det är mitt vanliga recept på smörkräm (du hittar om du googlar smörkräm bli min jäst) och några droppar päronessens i. Går så klart att göra med vilken essens som helst!
På Instagram heter jag Pernillasbaksida, vore kul om du ville följa mig :) kram!
Pernilla Lyck