Glasscreme



Nu har jag äntligen provat att fylla en tårta med glasscreme och jag tycker det var supergott!
Tror att jag kommer använda mig av det ofta i tårtor :)
Sen är det ju underbart när det är enkelt att göra en fyllning så det går snabbt och man kan lägga mer tid på dekorationer av tårtan :D

Glasscreme smakar nästan som vaniljglass, därav namnet antar jag :P


Glasscreme

3 dl färdig vaniljkräm
3 dl vispad grädde



Gör så här:
Vispa till vaniljkrämen och låt stå kallt tills den är lagom tjock.
Vispa grädden och vänd sedan ner vaniljkrämen i grädden.

Färdigt!  :-O
Räcker till ett lager i en normalstor tårta.

#1 - - Pia:

Vist är det gott! Hemmas hos hos kallar vi det för vaniljlyx. Min mamma har alltid haft vaniljlyx i sina tårtor:-)

#2 - - Annica - annicake:

Jag kallar den för gräddvaniljkräm :)

Använder den flitigt i mina tårtor, det är ju supergott!

#3 - - Amanda:

Hej, gjorde en tårta till min mamma idag. Den innehöll tårtbotten enligt "lika delar", chokladmousse och lemon curd grädde. Jag täckte den i sp. För någon dag sen så frågade jag dig om man var tvungen att spackla med smörkräm. Till den här tårtan så gjorde jag vit maräng smörkräm. Den smakade inte lika mycket smör som vanlig smörkräm kan göra. jag smaksatte den med lite vaniljsocker. Receptet kommer ifrån http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com

Tårtan blev väldigt god och man blev inte lika mätt som man kan bli. Lemon curd grädden och chokladmoussen passade väldigt bra tillsammans.

Ha det bra.

Kram Amanda

#4 - - Sannixen - mamma till två:

Åh gjorde de idag super gott :D Längtar tills tårtorna på lördag :D

Svar: Härligt! Hoppas tårtorna blev goda :)
Pernie

#5 - - jenny:

Färdig vaniljkräm? Är det en kylvara? Är det samma som vaniljsås som man vispar till??

Svar: Förstår att det är otydligt, men jag menar färdig efter att man antingen blandat till den med pulver och mjölk eller gjort egen. Det viktiga är att den är fast, det ska inte vara vaniljsås. Hoppas du förstår vad jag menar :)
Pernilla Lyck

#6 - - julia:

Hej! Gjorde lite för lös och hela tårtan "flöt ihop"
Kastade fort in den i frysen. Kommer den överleva eller flyter den ihop i rumstemp igen? Eller kanske så illa att bottnarna blir flytande?

Tänkte jag kunde fråga dig som är haj på bakning ;)
(Doptårta till imorgon..vill inte bli tvungen att köpa en ica-prinsess :()

Svar: Svårt att säga, men det finns nog risk för att den blir lös när den tinar igen. Tror inte att bottnarna blir flytande utan mer att glasscremen rinner ut på sidorna om den är för lös. Du kanske hinner göra ny tårtbotten och ny glasscreme?
Pernilla Lyck

#7 - - Anna:

Vilken fyllning tror du skulle passa med denna glasscreme? Ska göra en regnbågstårta men tyckte sist att limefrostingen med vitchoklad blev för mäktigt och sött.

Svar: Citronmousse? För du vill ha vita fyllningar?
Pernilla Lyck

#8 - - Anna:

Ja precis, blir finare med vita fyllningar :). Tänkte också på citronmousse. Är citron mindre syrligt än limemousse? Testade nämligen vitchokladfluff med limemousse. Blev gott!men märkte att lilltjejen tyckte limesmaken var för syrlig. Så svårt detta! Tar gärna emot alla tips!

Svar: Citronmoussen är friskare än limemoussen tycker jag. Och man kan ju styra syrligheten, ha bara i lite mindre citron för mindre syra.
Pernilla Lyck