Tips på nyårsdesserter!

 
Som ni säkert märkt har jag tagit julledigt från bloggen.
Det har varit välbehövligt då jag har en tendens att vilja hinna med alldeles för mycket och inte tänker på att jag själv ska må bra. Så i år har jag haft en lugn och skön jul med familj och vänner och bara njutit av ledighet :)
 
 
 
Det är ju redan nyårsafton och jag har inte lagt så stor tanke på nyårsdesserten, förrän igår.
Jag gillar ju när det är enkelt och går fort att göra och därför tänker jag göra en av favoritdesserterna till ikväll; Pavlova. Jag har gjort Pavlova förut, receptet hittar ni här.
 
Dock tänkte jag nu göra en variant med maräng, kolasås, grädde och hackad Lion och Dajm samt lite färska jordgubbar och blåbär. Hoppas det blir gott :)
 
 
För er som inte kommit på vad ni ska äta till efterrätt ikväll tänkte jag tipsa om några olika som jag gjort genom åren och som verkligen är goda. De flesta är dessutom enkla och går relativt snabbt att göra, så än hinner ni! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni hittar något om ni är ute i sista minuten (som jag brukar vara).
 
GOTT NYTT ÅR!!!!
 
 
Stor kram! :)
#1 - - Longevity - en blogg om hälsa:

Pauser är nyttigt har jag hört! Gott nytt år!

#2 - - Kristin // The Chocolate Box:

Hoppas du får en fin nyårsafton! :)

Gott nytt år!

#3 - - Amanda:

Åååh, så mycket gott! Ultimate chocolate chip cookie and Oreo brownie måste jag bara testa. Den verkar ju heelt underbar

Svar: Jaaaa, det är den! :)
Pernie

#4 - - Molly:

Hej, jag är en 14årig tjej som har blivit otroligt intresserad i bakning efter att jag hittade din blogg och tycker att det är jättekul att testa nya recept. Saken är den att jag fyller år snart och jag har bestämt mig för att baka min tårta själv denna gång men jag är ju fortfarande en nybörjare när det gäller detta så jag skulle behöva lite råd. Kan du tipsa om någon tårta som är ganska enkel men ändå snygg ? Och när det gäller fyllningar så är jag inte särskilt förtjust i bär och frukt (undantag banan) utan skulle vilja ha något med choklad eller någon sorts godisfluff men eftersom man oftast har flera fyllningar så ska man ha något som passar ihop och jag har ingen aning om vilka jag ska välja.
Tacksam för svar och tack på förhand

Svar: Hej Molly! Förlåt för att jag inte svarat tidigare. Vad roligt att du ska göra din egen tårta!!! Kanske en Kit-Kat eller finger-tårta? De blir otroligt snygga och är relativt enkla att göra. Här kan du se min Kit Kat-tårta, och man kan byta ut Kit Kat mot såna där Finger-kex: http://bliminjast.se/2013/april/lucas-kitkat-tarta-2.htmlDu behöver ju inte ha olika fyllningar om du inte vill, du skulle ju kunna göra chokladbottnar och bara färskostfyllning? Eller någon chokladfluff tillsammans med glasskräm? Lycka till och hör av dig om du har fler frågor, antingen här eller via mail: bliminjast@gmail.com.
Pernie

#5 - - Annika:

Mumsigt :D

#6 - - Jennifer - ungmamma:

åh, så duktig du är! ser gott ut :D

#7 - - Sara:

Ååååh! Allt ser helt fantastiskt gott ut!