Så lyckas du med kladdkakan


Jag brukar ha i minimarshmallows i min kladdkaka, tillsammans med valnötter. Blir otroligt gott när man serverar den med jordgubbsgrädde! Pepparkakskryddor är också en hit här hemma, speciellt till jul.
Kladdkaka är hur goooooott som helst och jag tröttnar aldrig. Färska eller frysta bär tycker jag är ett måste för att bryta mot den söta kakan.
Till jul gjorde jag pepparkakskladdkaka och det var också jättegott:)
Hej! Din mamma tipsade om din blogg i en kommentar hos mej. Tack för alla fina tips du ger här. Jag brukar göra en vanlig chokladkladdkaka och rör i frysta hallon direkt i smeten. I receptet skulle man äta hallonen vid sidan av, men jag tog dem i istället, det blev kanongott! Hälsa din mamma! Kram/Finas mammis
Kladdkaka funkar alltid! Jag brukar byta en del av sockret mot sirap, det ger en lite knäckig smak till kladdkakan som är god. Och så är den ju faktiskt godast dagen efter, när den fått stå till sig över natten. Om man kan låta bli den så länge... :)
Härlig Blogg!!!
Älskar kladdkaka och att experimentera...(alltid glutenfritt)
*Inget socker, men en hel kaka 70%-ig choklad smält ihop med smöret
*Toscatäcke
*Täcke av långkokt kondenserad mjölk
*Kolatäcke med hackade salta mandlar
*Pepparkakskladdis serverad med lingon och fet yoghurt
*Laktriskladdis (gjord på Marabou Lakritschokladkaka
*After Eight- täcke eller i smeten
*Kladdkaka i tre lager (ljus, mörk, vit)
*Smaksätt smeten med arrak/punsch/rom, eller grädden som vispas till med någon av dessa
*Servera hjortron till ibland
*Servera med apelsinfiléer/bitar utan hinnan
*Frys kladdisen, skär i munsbitar, ställ fram tandpetare att plocka med...
Kram!
Massa smarriga kladdkakor!! Härligt! Men du skrev att det är bättre att göra en tunn? Håller inte med, en tjock (högre) kladdkaka är MYCKET godare!! Bara man hittar rätt gräddningstid och temp. Så blir det så mycket bättre enligt mig! Jag gör alltid dubbel sats kladdkaka i en 26 cm form, 175 grader, 37 minuter! Gäller som sagt bara att hitta den perfekta tiden för just sin ugn! /kladdkakefantasten
Åhh, nu blev jag inspirerad igen!! ...som alltid när jag kollar på din blogg!
Den är såå trevlig att läsa, inte bara för alla goda tips och recept, utan även för ditt sätt att formulera dig.
Och grattis till "kladdkakeambassadörsskapet", vilken hedersbetygelse!
Allt gott!! =)