Kladdkaka med Center
Vi har firat honom men han har även varit på dagis eftersom han skulle bli firad där också.
I helgen blir det kalas både på lördagen och söndagen och då ska vi äta tårta, så därför kände jag inte för att äta tårta idag också. Dessutom var det ju bara familjen och hans farmor som firade honom idag, "onödigt" att göra tårta då :)
Men någonting måste man ju fira med så att det känns lite speciellt, därför bakade jag en kladdkaka.
Provade ett nytt recept (gjorde några små ändringar bara) och köpte färska hallon och jordgubbar till, gud så gott det är!!
Kladdkakan blev i kladdigaste laget men jag tror den är perfekt efter en natt i kylskåpet.
Det här var en underbar kladdkaka, en av de godaste jag ätit!
Kommer definitivt göra den igen, både med Center och kanske med någon annan choklad.
Det är det som är bra med receptet, man kan ta den choklad man har hemma :)
3-4 stycken Center-förpackningar, 50-grams
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Smält smöret och Center i en kastrull. Vispa/rör ägg och socker. Jag vispade för hand med en vanlig visp.
Vispa/rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i Centerblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant.
Jag bröade min med hälften mjöl och hälften kakao, slängde bara ner en matsked av varje i en smörad form och kastade runt det så formen blev täckt.
Det blev kanonbra!
Grädda i 175 grader i ca 18-20 min. Min var inne i 19 minuter men det blev som sagt lite kladdigt. 20 hade nog varit lagom, men så blev kanterna lite knapriga också. Det är svårt det där :)
Om den verkar lös kan man låta den svalna på diskbänken och sedan sätta in den i kylen så "sätter" den sig lite.
Servera med lättvispad grädde och färska bär. Kanongott!!
Gudars vad det såg gott ut med de färska bären!!
Jag har gjort en kladdkaka med center och jornötter förut och det är bara så gott!