Mariannetryffel
Jag gjorde de ju för första gången förra julen och jag blev helt såld!
Jag gillar verkligen Mariannegodis och även vit choklad, det är väl det som gör att jag tyckte så mycket om dem kanske :)
Enkla att göra är de också, som de flesta tryfflar, och det är ju aldrig fel!
Mariannetryffel
30 stycken Mariannekarameller
250 gram mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
Gör så här:
Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Var noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en stund. Det är viktigt att de verkligen stelnar för annars är det jättesvårt att doppa dem i smält choklad.
Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen.
Låt torka och förvara sedan i kylskåp.
(recept från tasteline.com)
Åh, det där såg farligt gott ut. Jag som trodde jag gjort klart allt julgodis. :-)